My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Saturday, December 19, 2009

MAMA N ABAH AJAK DARWISYA SHOPPING LAGI

Hari ni ku kije half day...
emak ku pagi2x dah kuar gi rombongan kenduri kahwin sepupuku yg pd 6hb yg lepas.entry nye ade ku tulis di sini..kali ni majlis bertandang belah lelaki plak...tp ku tak dpt gi sbb kije..takleh cuti laaaa..
so, tak dpt nak gi majlis bertandang uda tu...xpe...kak fiza doakan majlis uda berjalan lancar yerk..
So, dr semalam lagi mak dah ckp awal2x...klu die nak jalan jauh, die tak pandai nak bwak baby...yelaa...lagila dgn darwisya yg kuat meragam jerk..plak tu tmptnye di kota tinggi sana..perjalanan jauh...klu ade aku, lainla skit...so nak taknak terpakse suh hubby yg jaga darwisya...mujur hubby kije malam hari ni...semalam die off day...so, dah cukup rehat n tido...bolehlah jaga dariwsya sementara ku balik kije kul 1 tnghari.
pagi2 buta lgi ku dah sibuk agih2xkan EBM ke botol2x susu . Setiap satu botol kuisi 3.5 oz sebanyak 3 botol..sbb ku kije half day hari ni...so, cukupla dgn 3 botol saja..
pastu ku letak siap2x pampers, wipe wet n rashes cream kat atas katil darwisya utk kemudahan hubby nak tukar pampers darwisya...ku bile hubby yg jaga, ku suh jerk hubby pakaikan disposable pampers...die tak pandai lagi pakaikan CD...takpela.a...sesekali darwisya pakai Disposable pamperskan...
so, tadi hubby ckp mak kuar kul 10pgi..mean,hubby hanya jaga dariwsya  dlm 3 jam lebih jeklaaa b4 kubalik kije kul 1.30 tadi...takdela lama mana.. hehehe..
balik2x...tgok botol susu(ebm) darwisya ade baki 1 lagi..mean, darwisya hanya minum 2 botol sepeninggalan ku sejak kul 8.30 pagi. alhamdulillah...ade baki tu, ku telah buat stok beku EBM termasuk dgn hasil perahan di tmpt kije pagi tadi...sebanyak 5 oz sahaja...so, total hari ni yg dpt buat stok beku ebm adalah 8.5 oz...alahamdulillah

kul 1.30 tghari,ku sampai umah...tgok2x dariwsya dah lena kat buai...hubby terus citer camana teruk die jaga darwisya tadi...rupanye darwisya menangis jerk sejak emakku kuar...melalak meragam...bile hubby sua susu, die takmau..maybe die masih tak biase dgn hubby lagi(dulu hubby selalu jarang balik umah..tp skang hubby dah mula ulang alik)
hubby ckp, ini pon die baru jerk tido lepas melalak tadi..huhuhuhu...naik kesian lak kat hubby...ala, sesekali abg!
ni lah gambo 2 beranak ni

terbaring lepak  hubby keletihan mnjga dariwsya slama 3jam..hehehe
 

darwisya yg lena keletihan selepas melalak tak hengat. ku jelah yg lega sbb balik2x tgh penat, darwisya dah tido..alhamdulillah...hubby je yg kesian..hehe

then...lepas hubby mentenet n lepas abis tgok citer mcm2x aznil di astro roa tadi, ku tetiba tingin nak ajak hubby gi jusco bukit indah yg baru dibuka ..nak kata baru tak jugak tp sejak dibuka dlm prtengahan thn ni, ku masih blum jejakkan kaki ke jusco tuh..tp yg tak bestnye, jusco ni takde wayang...hmm..so, semalam dah dpt bonus...hati ni, berjoget2x nak perabihkan duit  nak shopping n makan2x...saje suke2x ajak darwi
sya jalan2x...cuci mata
 

my litttle princess nak jejalan ke jusco bukit indah. tatap mama nye hangkut die dgn stroller..mama tak larat bawak darwisya laaa..sowiiii
sin\b bek die diam jerk...cam mood baik je arini..
sampai2x jerk jusco, perut ku n huby ni mcm tetau jerk..terus rase lapo n nak carik tmpt makan...memula discuss dgn hubby nak gi mkn katner...mcm2x yg kitorg nak...kenny rogers la, A&w laaa...last2x pilih kfc gak sbb hubby nak makan ayam ...die suke ayam kfc...so, masuk la terus ke kfc...tp ade cite disebalik nak makan kfc nih...disbbkan ini pertama kali kami jejakkan kaki ke jusco bukit indh ni, maka kami tak familiar lagila kat tmpt ni....bile bab nk mencari kfc tuuuu...punyelaaaa hampeh...smpi tersesat2x kami dok mencari kfc....semua pelusuk dah terjah tp ttap tak jumpe...smpai tawaf satu jusco kami 3beranak ngusung darwisya..sib baik bwk stroller...
last2x hubby gi carik sendiri..sbb mama dah tak larat...rupa2xnye kfc  jusco ni pemalu kots...die terselit kat  bahagian blakang jusco daaa...rupanye mmg kat situ kawasan makan2x...klu tak tau tmpt, mmg tak tau punye kat situ tmptnye...smpai hubby naik ilang mood mencari kfc yg satu tu...lepas smpai jerk terus hubby order makanan...darowsya lak cam nak mulam meragam jerk..die ngantuk tuh...taulah anak dara tu...bile dah ngantuk, mesti nak meragam..pastu kusumbatkan jerk nenen ni utk dariwsya kat dlm kfc...sib bek dah smpai kfc...

terus jerk BF darwisya sesampai jerk ke kfc sementara hubby gi order menu...nampak tak mamat kfc kat belakang tuh...ku n hubby ade termengompat itu budak...kitorang tersalah cop tmpt laa...ade ke makan betul2x dkat dgn bebudak pencuci letak sampah tu...isk...abis tmpt lain dah penuh..dahlaaa buat kije mcm nak mengamuk...terhentak2x brg...smpai  terganggu tido dariwisya


alhamdulillah,,lepas jerk bf kan darwisya, die terus terlena...ku pon hape lagik..terus masukan die dlm stroller...dpt la ku n hubby mamam  dgn selesa..


ku order set chicken 2 pcs , french fries n aiskrim. hubby lak order set 3 pcs chicken.hubby tgh kebulur tu sebenornye ditambah dgn lepas geram mencari kfc dr tadi...jejehehehe

ini hidanga mama dariwsya...hubby mmg mintak yg besar2x punye ayam...kenyang gile aku...ade lebih tak abis, bg hubby abiskan..hehhemana tak, ayamnye besar gedabak...dahlah kat umah lepas balik kije tadi ku dah jamah nasi..


anatar sbb ku soka kfc sbb die nye sos thai ni...sodappppppppp


ice cream vanilla choco...ku perabihkan sorg ..


see...pinggan hubby lepas dah abis mentekedarah makan.hhehe..hubby mmg tak soka roti


muka inche suami yg dah kekenyangan
.malam ni dahla nak kije malam...masuk kul 10mlm..balik dr jj, hubby terus kuar balik nak repair motor die..


dlm perjalanan nak balik(kuar dr jusco)...kami terjumpa pameran smpena xmast day...so, ku pon amik peluang utk bergambo dgn pokok xmast yg cantik ni...suh hubby snap...darwisya senyap je kat dlm tuh...lpas kami abis mencekik, die pon terbangun...cam tetau jerk..hehe


jalan2x kat pameran tu, terjumpa pewangi ni...pernah terbaca pewangi ni kat blog mamatisya
die ade jual klu tak silap...ku beli pewangi ocean breeze ni harganye rm5 jerk...klu mamatisya jual tak silap rm20..hm..klu silap ampun ye mamatisya!


smpai jerk dlm keta, tak nyempat2x ku gantung ini pewangi...hehehe...hubby ckp wangi sgt..


budak yg dah lepak. posing tak hengat anak dara ni tau!!!


 
klu nak tau,. masa ni mood die baik lagi...mase ni baru jerk nak jalan balik dr jusco...
bile dah nak sampai umah jerk...terus die meragam bagai nak gile...melalakkk jerk sepanjang travel...smpai ku yg tgh driving pon jadik tak menentu...darwisya mengamuk..tak tau nape...hubby smpai tak tau nak buat ape..bagi pacifier pon tanak..
sampai jerk kat umah, nenek die dah balik..main2x ngan nenek terus diam...suke btol ngan nenek n paksu die...tak lama tu die titon....itu yg dpt mentenent nih..hehehe


sempat gak borong majalah pa ma nih...jap algi nak bacaaa...cute kan budak ni...






Image Hosted by ImageShack.us

2 comments:

puan punyer said...

sokka tgk fiza BF darwisya in Public. Ku juga skang main tebal muka BF kat public kekadng sambil jalan Sarah dlm RS. Skang berkira2 nk cari NC huhu.. caiyok

Mama Darwisya said...

ala...buat ape nak malu kan..tebal muka jerk..yg penting anak kite dpt susu khasiat....lagiponn bukan nak tayang tek ..kan kite tutup dgn tudng or klu baju tu labuh, leh cover ngan baju...puan punyer...sy [pon tgh berkira2x nak beli nc laaa...nnti dah beli bgtau tau..nak servey ni..

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin