My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Thursday, December 24, 2009

JALAN-JALAN KE DANGA BAY

Sape yg dok jb taulah dimana Danga bay...tmpt peranginan tepi laut yg menyambungkan malaysia dan singapura..hehehhe..
lepas jek balik dr majlis tunang izan, cik tipah iaitu makcik sedaraku yg dr singapore yg dah hampir seminggu duduk di rumah kami, telah mengajak ku gi jenjalan ke danga bay...sebelum gi danga, kitorg sempat gi pasar larkin jap sbb cik tipah nak gi beli beg ..




sebelum kuar, sempat berposing anak beranak.hehehe


tetap dok dlm stroller ditolak oleh paksu nye...darwisya pakai baju baru laaa...mase ni gi pasar  larkin..n mood die mase ni baik lagi...




emak beli kasut...emak yg pegang darwisya sbb die taknak dok dlm stroller dah..



nenek darwisya n cik tipah yg sibuk beli sayur sayuran



dah penat jln,cik tipah ajak minum2..die dahaga..mmg panas sgt hari tu...singgah kat food junction tgkat ats,,ku belanja dorg mkn satey...tp satey indon la...xpe sesekali belanja sbb dpt bonus...hehe ..yg pakai spek tu izzebelle nama die...cucu cik tipah...kekecik dah ade facebook tau..



ku order air carrot susu utk increase BM la kunon...sdapppppp



lepas mkn,darwisya ku susukn ...pkai botol je sbb dah bekalkn siap2 dr umah...pastu die trus zzzzz...




darwiysa yg kekenyangan minum susu...



okkk....smpai dah kami ke Danga Bay...posing tepi laut



mama n darwisya posing kat kawasan permainan tikam..tp tak main ponn..saje jalan2x..kat danga bay ni ade mcm2x permainan...funfair pon ade..tp kebanyakannye utk kanak2xlaaa
si paksu azhar n izebelle sempatlah jugak main 1, 2 permainan funfair..tp tak dpt nak snap gabo dorg sbb bateri hp kong..




mase ni nak tunggu naik keretapi...utk jalan2x di sekitar danga bay yg luas tuh..kupon die dah naik laaa...rm5 sorg...dulu rm3...uiks...naik mendadak seh
errr...perasan tak muke nenek? pesal mencebik camtu skali nek?



paksu darwisya naik basikal beca..



ha...dah naik dah ketapi..suke darwisya!
bising mulut anak mama mase nih..malu je kat owang tau!



mama n darwisya posing kat dlm ketapi...abah tak ikut sbb die kije mase ni klu xsilap
errr...pesal muka anak mama monyok je tu..???? rindu kat abah yer?



ala...omel nye anak dara mama ni!!! mase ni tgh tunggu kakak izebelle kncing yerk..heheh...tgn tetap pegang puting kosong die tuh..



takde tmpt nak tukar pampers darwisya maka terpakse tukarkan kat public...kawasan rehat...nasib baik kat situ tak ramai org lalu...klu x, anak mama no shameeeeeee....ehheheh

lepas tu, terus nenek bg die susu...penat jalan ye sayang?

lepas dah jejalan kat danga bay...kitorang makan lagi kat warung kampung melayu...tmpt ku n adik badik dibesarkan tuuu.... skang dah tak dok situ lagi....tp mase makan kat situ, bateri hp terus kong...takleh nak snap...kitorg kali ni makan berat skit...nasi goreng kampung n mee rebus n mee sup...kali ni cik tipah lak banje...takkan aku nak banjer gak..kopak la duit hamba...ehehhe





Image Hosted by ImageShack.us

2 comments:

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam fiza,
k.e-caR ade bca comment fiza kt blog my SIL (Azlina).. i'm willing to share my xperience being a BF-ibu fr 2 yrs 8 mths..utk p'mulaan, fiza leh baca my xperience kt sini:

http://ecarnazrin.blogspot.com/2009/08/peraduan-promosi-penyusuan-susu-ibu.html

anythg x paham leh tnye k.e-caR ek.. sharing is caring n loving rite!

chayork2 Bf-moms..!!

Mama Darwisya said...

kak e-car...thanx yer sbbb sudi tlg fiza...fiza mmg dah buntu sgt skang nu...tawakal je pd allah...yg pasti fiza takkan mengalah dan takkan stop bf my baby..itu janji fiza buat anak fiza darwisya..
nnti fiza bace ye kesah pengalaman kak e-car tu..
thanx again sis!

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin