My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Tuesday, December 08, 2009

Ibu Hadif’s Giveaway ~ Anugerah Terindah


nak join giveaway ibu hadif plak sempena genap 2 tahun usia perkahwinan Mr & Mrs K pd 23 disember ni.
Ibu Hadif’s Giveaway ~ Anugerah Terindah ini akan bermula pada hari ni, 24 November hingga 18 Disember 2009 jam 1.00 pm.
syarat2xnye ialah:
1. Contest ini terbuka kpd Bloggers sahaja. ~DONE

2. Wajib menjadi follower Mrs. K dan add blog ini dalam bloglistanda.~DONE

3. Letak banner seperti di atas kat sidebar anda dan link ke giveaway ini. ~DONE

4. Tiada had umur anak. Semua boleh join.~DONE

5. Sila upload sekeping gambar anak pertama/sulong anda berumur 1 hari. Sila nyatakan nama dan umur anak sekarang. ~DONE

6. Anak merupakan Anugerah Terindah dari Yang Maha Esa. Nyatakanperasaan anda apabila pertama kali melihat anak dan apakah harapananda terhadap anak. Entry yang berjaya menyentuh naluri keibuan para juri akan dipilih sebagai pemenang. eceh...~DONE

7. Tak perlu karangan yang panjang.. ayat pendek, simple but nice & sweet.

8. Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke blog Ibu Hadif. (no link back will be disqualified)

9. Dah siap semua, sila tinggalkan link entry anda di entry giveawayini.


10. Pemenang akan ditentukan oleh Juri Profesional yg dilantik sendiri.
ini adalah sekeping gambar anak sy yg berumur 1 hari:

nama: Nur Darwisya Damia Bt Roslan
umur: 4 bulan 1 hari
tarikh lahir: 6 ogos 2009

utk syarat no 6:
perasaan sy pertama kali menerima anugrah terindah ini hanya Allah saja yg memahami..tak dpt sy gambarkan betapa gembiranya hati dan naluri sy setelah pertama kali bergelar mama kepada seorg anak yg diimpikan selama ni. pada saat2x melahirkan lagi sy dah rase teruja dan tak sabar2x ingin melihat wajah anak kesayangan...mirip siapakah wajahnye?adakah miripku atau mirip suamiku...semuanye bermain2x di kepalaku walaupon dlm masa yg sama ku sedang menahan rase sakit hendak bersalin..tp tiapkali terkenang wajah anak yg hanya tinggal beberapa minit saje akan kutemui, segala rase sakit seakan hilang begitu saja..aku jadik wanita yg cukup tabah kala itu...bgku sakit hanya sementara cume... tp bahagia selamanye kan kumiliki ...itu yg menjadikan diriku lebih bersemangat utk cepat melahirkan bayi kesayangan ku..
alhamdulillah...seorg bayi comel mirip sebiji wajahku telah selamat kulahirkan dan waktu itu hanya Allah jua yg mengerti bagaimana kah perasaan ku kala itu...
benar kata org,lahirnye anak itu kedunia,kite akan berasa lega yg teramat malah segala sakit dan penat lelah melahirkan hilang terus bilamana terpandang wajah si comel..
ku bersyukur teramat kerana telah dianugerahkn seorg permata ku dan suami. pertama kali melihat bayiku,seakan mcm tak percaya...benarkah die zuriat ku? zuriat yg telah kukandungkan selama 9 bulan 10 hari? zuriat dr benih aku dan suami tercinta? benarlah...bayi ini mmg merupakan simbolik atau boleh dikatakan lambang cinta kami suami istri...
sesungguhnye hidup kami lebih ceria dan bermakna dgn kehadiran Nur Darwisya Damia yg selama ini ku impikan!!!
Dunia...dengarlah rintihan seorg aku...ku kini telah bergelar mama kepada seorg anak perempuanku yg lucu dan comel...alhamdulillah..ku bersyukur padaMu YaAllah atas anugerah yg tak trhingga ini...amin!
Buat darwisya, mama sayang darwisya dan juga bakal anak2x mama yg lain hingga akhir hayat mama ...mama nekad akan terus menyusukan anak2x mama dgn susu ibu selagi mama mampu melakukannye...mama ingin anak mama membesar dr hujung kepala hingga hujung kaki adalah dr susu mama sendiri...sesungguhnye mama bangga anak mama membesar dgn susu ibu.. maaafkan mama andai mama tidak dpt memberi yg terbaik utk anak mama di masa akan dtg...dan ape yg mama harapkan...mama sentiasa mendoakan anak mama menjadi org  yg mulia disisi Allah dan manusia dan berguna kpada semua org..insyaAllah.

mari, pakat ramai2x memeriahkan giveaway ni.
buat ibu dan abah hadif...happy anniversary yer...doa sy agr hubungan kalian kekal ke akhir hayat dan terbina kelurga yg harmoni hendaknye..amin


 



Image Hosted by ImageShack.us

1 comment:

MRS. K said...

salam..
ibu hadif dah terjah...

gudluck ya

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin