My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Tuesday, December 08, 2009

HAPDET STOK EBM

Nak hapdet stok beku EBM utk bulan yg baru..
so far,stok yg tinggal didalm freezeer adalah spt di bawah:

ini adalah stok bulan november yg kugigih ngompol mase stok tgh ciput kelmarin..ku berjaya jugak kumpol sebanyak 19 bekas EBM (3 botol =5 oz & 16 bekas dadih= 3 oz setiap satu)
alhamdulillah..ade la drp takde ye dak?
dan pagi tadi  kutelah startkeluarkan 1 botol berjumlah 5 oz dan 1 bekas dadih berjumlah 3 oz utk bekalan darwisya hari ni...dicampor dgn 8 oz susu fresh yg baru kuperah kul 5 pgi tadi...menjadikan total bekalan darwisya arini ialah 16 oz...bile balik kije tadi, ade lagi baki 3 oz..uiks...wisya dah kurang minum susu ke?
sedangkan satu feeding darwisya minum 4 oz...sumtimes 4.5 oz..mmg anak amma kuat nyusu skang ni..


dn ini adalah stok bulan december..baru jerk nak start ngompol...heheh...semuanye ada  4 bkas dadih berisi 3 oz setiap satu dan yg bekas warna purple tuh adalah gelas plastik kecil lebih kurang 4 oz jumlahnye..
so,total oz utk stok bulan december adalah baru 16 oz...alhamdulillah...ku akan terus gigih ngompol...


saje nak tunjuk hasil perahan minggu lepas..perahan sesi pertama jam 12tgahri  klu tak silap.breast sebelah kanan 2.5 oz...belah kiri 6 oz...total=8.5 ozz...
suke sgt dgn hasil ni...agaknye sbb sejak sr pukul 6 pagi tak perh kot..huuhuh


klulah hari2x dpt hasil spt ini, kan ke best..hmmmm..


hari ni nak tunjuk gadjet2x or photo2x selama berbreatfeedingkan darwisya..



Image Hosted by ImageShack.us

4 comments:

puan punyer said...

Wah Tumpang kembang hati tengok stok EBM. caiyok caiyok... gigih lagi... janganlah bg FM kat Darwisya lagi yerr

Mama Darwisya said...

Puan punyer:
thanx kerana sudi bertandang ke blog sy yg tak seberapa ni...thanx jugak sudi baca cite EBM sy...
stok EBM sy sevbenarnye xdelah meriah mcm stok ibu2x lain tp sy bersyukur sbb atleast masih mampu bf kan darwisya..cume mmg sedih..kadang2x bile tak cukup,terpakse topap ngan fm sbb xkan sy nak biarkan anak sy mati kelaparan kan...xpe...atleast sy tak stop terus bf kan my darwisya...puan punye pon fully fm gak ker?
sy jadis emangat plak utk terus bf dgn sokongan puan punye ..hehe..thanx k..salam perkenalan dr sy..ape blog awk yer?

puan punyer said...

mama darwisya; saya belajar dr kesilapan lalu. anak first terlalu cepat diberi Fm. alhamdulillah saya still fully bf for my second. caiyok2. saya memang suka tgk EBM kengkawan seperjuangan lain tu sumer bagi saya semangat. positif BF caiyok. Takper yang penting semangat BF kiter masih kuat

Mama Darwisya said...

puan punyer...
xper..mngkin mase anak pertama puan tak banyak pendedahan ttg bf right?
so, tebus kesilapan tu pd anak kedua plak...bagus la camtuh...sama2x la kite kuatkan seman gat utk fully bf our baby yerk..insyaAllah..mama semua boleh!

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin