My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Monday, November 30, 2009

" Seindah Butterfly " Giveaway Kategori B



contest lagi!!!!
rasenye dah hampir 10 contest mama darwisya join utk bulan ni..mmg sah dah meroyan  mama ni..hehehe
apepon sebenarnye tujuan mama darwisya join contest ni selain cuba nasib , mama juga dpt ramai kenalan. atleast dgn terjumpanye contest ni, baru mama kenal blog butterfly mama rama2x ni..hehehhe..salam kenal yerk puan penganjur.
selain tu bleh gak cuci mata terjah ke blogshop2x spt blog CUDA ni. and mama jugak dpt ramai kenalan dr blog mommies2x lain gak..pendek kata tak rugila join contest ni even tak menang pon...
ok, kali ni mama nak join contest bertajuk" Seindah Butterfly " Giveaway Kategori B
syarat2nye mudah jerk:
  • Jadik FOLLOWER blog ni dan blog sponsor ~DONE
  • Masukkan kami lam BLOGLIST kowang ~DONE
  • Letak BANNER yg Puan Mai dah tulun buat diatas kat entry dan sidebar blog kowang dan link ke entry ni ~DONE
  • Buat entry lam blog kowang dgn hanya menggunakan tajuk "Seindah Butterfly" Giveaway Kategori B ~DONE
  • Upload hanya SEKETUL gambar comey dan cute miut anak kowang xkirelah dlm keadaan ape skali pun tapi 12sx xmau yer jelir Pastu cerite la sket2 pasal ank kowang alang2 tu kan...~DONE
  • Jangan luper letak name & umur so comey yer ~DONE
  • Anak kowang perlulah berusia diantara 1 HARI - 12 TAHUN (biase org buat 1hari - 4 tahun kan.. tp sy sian kt bebudak cute miut yg dh beso tu..... xpe, masukkan yeh )~NOTED
  • Kalau ade 10 org anak, bermakne 10 gambar boley di upload tp setiap gambar mesti ade gambar peserta saje.. mok atau pok nye walaupun cute miut xdibenarkan inteprem, ok!! takbole ~NOTED
  • Makesure si cute miut tu anak kowang dan anak kucing xkan dilayan ~NOTED
  • PERINGATAN!! TLG JGN PHOTOSHOPkan GAMBAR ANAK KOWANG, OK takbole ~NOTED
  • Kowang jugak merelakan gambar si comey kowang diabadikan dlm blog ini nnt ~sgt RELA..hehehe
  • Kowang jugak dipersilakan untuk menerjah blog sponsor dan di entry anda nnt bgtau 3 design baju / ape2 je yg ader lam blog sponsor yg kowang minat. Mane tau powan cuda terharu lalu diberinye ketiga2 itu kepada pemenang ihikhik ~DONE
  • Tinggalkan link entry kowang lam comment box entry ni. ~DONE
  • Sy akan tinggalkan jejak di entry anda, I'Allah..~NOTED
  • Tarikh luput : 06 / 12 / 2009
Hadiah disponsor oleh :
CUDA
http://tokeybaju.blogspot.com

dan
 adiah misteri dari Abu Dhabi
 

Ini adalah sekeping photo anak saya yg ingin dipertaruhkan:
 

nama: Nur Darwisya Damia Bt Roslan
Umur: 3 months ++

Sebenarnye kami suami isteri tak mengambil masa yg lama utk memiliki seorang anak yg comei ni..puji diri sendiri takpe ek..ku bunting pelamin selepas 3 mggu berkahwin..heheh..malu sebenarnyer..smpai org ejek kami dgn mngatakan darwisya anak cameron highland sbb lepas je balik honey moon di cameron,trus kudisahkan hamil.alhamdulillah bg ku ,itu adalah rezki nama nye..
sewaktu mengandungkannye, ku menhidapi alahan yg amat teruk sepanjng 3 bulan pertama..sampai setiapkali makan je, mesti kukeluarkan semula tp yg peliknye, badan aku tak jugak turun2x..itu yg pelik..makin bam bam adalaaa..hehehe..sampaikan aku disuruh oleh doctor utk buat test MGTT sbb takut ade kencing manis..n menurut kata my gynea, kandunganku mase tu menunjukkan berat badan baby yg berlbihan..
mmg btul pon..darwisya dilahirkan dgn berat 3.6 kg secara normal delivery di putri specialist hosp dimana tmpt ku betugas sbg staff nurse..darwisya dilahirkan hampir tepat dr tarikh jangkaan bersalin dimana lagi  2 hari jangkaan bersalin..kulahirkan darwisya pd 6/8/09 sedangkan due ku pd 8/8/09..alhamdulillah gap pon tak jauh mana.
darwisya mmg anak yg comei n sbijik mengikut rupaku..sebenarnyer..nama darwisay damia adalah nama last minit yg kami brikanpd my 1st baby nih...pd mulanye aku n husband dah plan nak letak nur darwisya najla..tp disbbkan ramai pakcik2x ny tak suke dgn nama najla tu, maka kutukarkan pd nur darwisya damia..
alhamdulillah setakat ni darwisya telah diberi fully BF oleh mama nye...dan die juga telah kuperkenalkan CD(cloth diaper)...yg hampir fully CD jugak..demi menghijaukan bumi n ingin save badgjet..
skang darwisya telah pon berumur 3 bulan lebih..pd 6/12/09 ni, darwisya genap 4 bulan.
darwisya mmg baby kesayangan ramai sb dielah cucu pertama disebelahku n hubby...plak tu anak buah pertama di seblah ku dan juga hubby..mana la tak jadi cucu kesayangan n anak buah kesayangan...
dan kerana terlalu syg la maka nenek kedua2x belah pihak berebut2x nak buat majlis potong jambul darwisya di rumah masing2x..heheh...last2x setelah berbincang, pd 12 hb december ni, majlis potong jambul darwisya telah sebulat suara akan dibuat dirumah mertuaku di simpang rnggam...n majlis kedua pula akan menyusul pd tahun hadapan di rumahs ebelah pihakku pula..hehe..so, fairkan...even buat 2 kali tp bgku, biarlah kdua2x nenek ni puas ati...
akhir sekali..mama syg anak mama darwisya damia sepenuh hati mama..mama yakin abah pn mcm tu jua...
mama akan berjanji utk cube memberi susu ibu buat darwisya atleast smpai 2 thn..mama doa agar darwisya mnjadi anak yg solehah n berguna satu hari nanti...amin!
buat puan penganjur..terima kasih kerana memberi ruang utk sy meluahkan isi hati buat anak tercinta dan saya pasti semua ibu diluar sana juga begitu...takde ibu yg tak sygkan anak kan?
semoga kite smua diberkati..walaupon tak menang dlm contest ni tp syg beruas ati sbb dpt luahkannye disini..terima kasih.

okey...dibwh ni adalah antara 3 brg2x di kedai cuda yg menarik minat sy..dan insyaAlah akan sy order nanti..


cute besday card rekaan cuda..mungkni besday 1thn darwisya nnti boleh suh cuda buat nnti..



 design baju i"m not short im just fun size ni pon tak kurg menariknyer...

 
dan sy paling suke combine baju 3 beranak nih..mgkin sy nak buat utk sy,hubby n darwisya plak laa...
darwisya,mama n abah! sweet nyer....

so,kepada sesape yg berminat nak join contest menarik nih...meh k sini--->
http://seindahbutterfly.blogspot.com/2009/11/seindah-butterfly-giveaway-b.html



Image Hosted by ImageShack.us

1 comment:

:: butterfly :: said...

salam...
ok, sy dh ambek gambar
jap lagi sy masukkan lam slide
gudlak yer ;)

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin