My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Sunday, November 22, 2009

MY BIRTHDAY GIVEAWAY !!! (M-B-G)

INI ADALAH STICKY MODE. SILA SCROLL KE BWH UTK MELIHAT ENTRY TERBARU....



ASSALAMUALAIKUM W.B.T

Bersempena besday ku yg ke-...ehem2 hiks :)... pada
22.November.2009
yg bakal tiba xlama lagi neh...
maka dengan besar hatinya saya sbg tuan rumah menjemput
bloggers semer untuk dtg memeriahkan
BIRTHDAY PARTY GIVEWAY :)
ku ini... Cara-cara nak join? Sonang ajooo...

Haaaa...yg kat atas ni adalah yg ku copy paste skit kata2x oleh puan penganjur giveaway ni...ini kali kedua ku berniat nak join giveaway oleh puan sarah nih...dulu giveaway nak dptkan cd coolababy n legging. kali ni pon give away nye dpt hadiah Cd gak...memandangkan ku pon skang tgh gigih mengompol itu CD utk my baby darwisya, sbb skang bru ade 5 keping jer ...so, ku dgn berbesar hati menjoin kan diri utk masuk giveaway ni.mana tau rezeki darwisya...insyaAllah.
so, kpd mommy yg telah memakaikan cd kpd anaknye dan  yg berminat, jom pakat ramai2x masuk giveaway nih.. sila ke blog puan penganjur di http://clothdiapers-n-all.blogspot.com 
syarat2x yg mesti diikuti dan hadiah2x yg disediakan ialah spt di bawah..


1-- Terbuka pada sesiapa sahaja diluar sana
yg berminat dgn CLOTHDIAPER
. ~mmg berminat dgn cd. kat umah baru ade 5 keping kak sarah.hhhee..

2-- Buat 1 entry STICKY MODE sehingga 22 NOV 09,
tentang M-B-G beserta dengan link banner diatas.
(sila copy paste kan shj ke entry blog & side bar blog anda ) ~DONE

3-- Ajak kwn anda ramai2 join PARTY ni...~DAH AJAK TP XTAU DORG MASUK KE X

4-- Mesti jadi follower 'sarahrahim.blogspot.com' @
'clothdiapers-n-all.blogspot.com'   ~ DUA-DUA DAH FOLLOW KAK!

5-- 2 pemenang bertuah yg terpilih akan memenangi hadiah berikut:
----------------------------------------------------
{hadiah 1 : babyland printed CD }
{hadiah 2 : babyland bright color CD }


----------------------------------------------------
.
.
.
Haaa simple aje kan...
Ade lagi....
.
.
.




6-- Jika anda pengguna clothdiaper, sila ceritakan juga pengalaman/testimoni/kenangan manis anda menggunakan CLOTHDIAPER beserta picture anak anda memakai CD yg plg comel sekali :) ~DAH CERITAKAN DI BWH. SILA SCROLL KE BWH YERK.

7-- 2 cerita terbaik yg terpilih akan memenangi hadiah berikut:
----------------------------------------------------
{hadiah 1 :
coolababy velcro CD with wetbag}
{hadiah 2 :
coolababy snapbutton CD with legwarmer}


----------------------------------------------------


8-- Last sekali jgn lupa tinggalkan msg & link anda supaya anda tidak tercicir utk disenaraikan, pemenang akan di umumkan selepas 22 Nov 2009 :) ~DONE


----> Okey...utk memenuhi syarat no 6 tu, saya hanya dapat ceritakan secara ringkas je ttg CD anak sy nih.
Sejarah berCDing anak sy ni bermula selepas sy menonton pogram WANITA HARI INI (WHI) yg mana mase tu kak SUE lunatots / diyaluna  telah dijemput oleh warga kerja WHI utk menjayakan satu sesi temu bual bertajuk lampin kain moden klu tak silap sy. Mase tuh saya baru beberapa hari bersalin dan dlm pantang. So, mmg rancangan WHI adalah pogram utama sy selama berpantang. Mase sy tengok pogram yg bersiaran setiap isnin hingga khamis jam 12 thgahari tu, sy tak kenal lagi siapa itu kak sue dan lunatots sendiri. Saya hanya melihat dan mendengar ape yg disampaikan oleh kak sue ttg CD ni. mase tuh mestilah die hebat menyampaikan ttg cd keluarannya lunatot. Dengar punye dengar dan apabila die menunjukan demo memakaikan cd, sy terus tertarik dan berminat ingin mencuba. Sejak tu, saya trus surf ttg CD di internet selain surf ttg bfeeding. Wah, klu dulu sy taksub membaca forum dan info ttg bf, tp lepas tgok pogram sue tuh, trus sy berminat pula membuka forum ttg cd. Dan sy juga telah jumpa kedai shopping online lunatots dan diary luna sue. Diary sue nih byk info ttg BF dan CD.  Dan sejak tuh sy mendapat ilmu ttg cd dan kebaikan2x bercd ni tlh membuatkan sy berminat nak beli cd. 

Faktor utama yg membuatkan sy begitu tegar utk ber CD ni ialah kerana JIMAT. Saya teruja bile sue menerangkan ttg penjimatan yg kite perolehi bila memakaikan cd. Memandangkan sy fully bf anak, jd disitu sy dah jimat RM utk membeli FM pdsetiap bulan.  Dan kini sy juga telah sekali lagi save duit sy utk beli pampers pakai buang plak setelah mengenali CD..Alhamdulillah.. faktor kedua adalah utk keselsaan dan pencegahan ruam lampin anak sy. Walaupon anak sy belum pernah mengalaminye sejak lahir tp sebolehnye sy nak cube elakkan dr terkena maka bg sy CD adalah medium yg bagus utk itu. Dan skang ternyata smpai kini anak sy belum pernah lg kena rashes.alhamdulillah. Faktor ketiga pula adalah sy inginkan bumi ini tdk tercemar oleh pembuangan pampers pakai buang dimana baru sy tau yg pampers pakai buang tuh dpt dihapuskan hanya setelah 500 thn lamanye...huh...lama tuh...so, marilah kite sama2x cintai alam sekitar kite drpd pampers pakai buang nih...


Walaupon pd mulanya sy dpt tentangan dr kuarga mahupon emak dan hubby sy, tp lama2x dorang dpt jugak menerima kehendak sy nih..yelaaa..jimat dan nak sy pon selesa dan nampak cute jerk...


CD pertama yg saya beli adalah CD lunatots sendiri tp sy x beli dr sue. Sy beli CD lunatot tu dr kedai sarakids secara offline dikedai  sarakids cwangan jb memandangkan sy menetap di jb. Mase tuh Sarakids  tuh pon baru beberapa bulan beroperasi sbb kat jb x byk kedai mcm sarakids dan lunatots nih.CD pertama sy beli tu berwarna pink dan berharga RM46. Mase tuh hanya beli utk mencuba je. Nk tgok sesuai atau tdk dgn darwisya. Setelah memakaikan darwisya cd lunatot tuh,sy rase lg teruja. Tgok die pakai sweet dan comel sgt. Lagila ade kaler2x...sungguh menarik perhatian sy. sejak tu sy tanamkan niat utk terus menCDing kan darwisya sepenuhnye. Saya kumpul sikit demi sikit wang utk beli cd atleast 1 tiap bln. Tp x sempat kumpol wang pon, ku dah beli 4 cd lagi sekali arung...hehehe...punya excited utk memakaikan ank CD. Sebelum ni pon ku ade bukak entry ttg CD ni. Klu rajin, masuklah ke entry nih .
di bwh nih adalah koleksi CD yg darwisya ade takat ni 

ni CD lunatots yg pertama sekali ku beli bewarna pink



ini pula CD babyland yg kubeli dr mama Qis . Ni ku beli secara pakej. pakej 3 CD Berharga RM85  termasuk postpaid
 
ini pula kubeli 1 je dr kak syikin. Nak cube CD dr coolababy plak.
so total baru 5 pcs...igt target nk smpai 15 helai jadila..tuh yg nak grab dr kak sarah plak nih..nak dpt percuma plak...hehhe...bolehkan kak sarah?

Ni plak gambo budak tecik yg pakai CD
 


sory yerk..gambo bogel  x pakai baju lak bg .hehhee . sbb anakku sorang ni mmg suke sgt klu dinyahkan baju2x yg melekat dibdn nyer...mmg diam setahun...hehehe

terima ksih puan penganjur kerana memberi ruang utk sy bercerita pasal CD anak sy nih...hope la boleh menang. insyaAllah





Image Hosted by ImageShack.us

1 comment:

Miela77 said...

Salam kenal...meh join Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest lak dan berpeluang memenangi hadiah bernilai RM40 keatas..tinggal 3 hari je lagi.. http://miela77.blogspot.com/2009/09/miela77-aksi-di-aidilfitri-contest.html

Promosi UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal 5ml 3 botol hanya RM55 termasuk pos laju..sesuai tuk demam, selsema, batuk, gejala ILI, cegah H1N1, asma, dan pelbagai penyakit lain..order ke Miela.77@gmail.com

Promosi Coolababy Cloth Diaper One Size Pocket hanya RM28 termasuk 2 insert. Tawaran sehingga 23 Okt je..

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin