My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Friday, November 27, 2009

Babycool Shoppe giveway(30nov)



 jom pakat reramai join give away dr    
Babycool Shoppe

Kami di Babycool Shoppe teringin juga nak buat Give-away. Syarat-syaratnya:-
- Anda perlu daftar sebagai ahli Babycool Shoppe (disamping dapat diskaun 5%, dapat juga hadiah kalau terpilih.. bestnyer!!!). ~DONE

- Link Babycool Shoppe di blog/ website anda.~DONE

- Ceritakan kepada kami bagaimana anda boleh terjebak dengan cloth diaper dan pengalaman manis anda sepanjang mencloth diaperkan permata hati anda diblog/ website anda, kami akan melawat setelah anda tinggalkan nama dan blog/ website anda dikotak komen.~DONE

- Sertakan gambar candid permata hati anda dengan memakai cloth diaper di blog/ website anda (tidak kira jenama apa cloth diaper yang penting satu matlamat go green!!!).~DONE

- 3 orang pemenang akan dipilih berdasarkan pengalaman yang paling manis dan gambar candid yang paling cute.

- Tinggalkan komen anda kepada kami sebelum 30 November 2009 dan kami akan terus menjejaki anda. Pemenang akan menerima 1 set (2 Inserts) Button Cloth Diaper.~DONE


Salam sayang,
Babycool Shoppe

pengalaman manis sepanjang menggunakan CD
Sejarah berCDing anak sy ni bermula selepas sy menonton pogram WANITA HARI INI (WHI) yg mana mase tu kak SUE lunatots /diyaluna  telah dijemput oleh warga kerja WHI utk menjayakan satu sesi temu bual bertajuk lampin kain moden klu tak silap sy. Mase tuh saya baru beberapa hari bersalin dan dlm pantang. So, mmg rancangan WHI adalah pogram utama sy selama berpantang. Mase sy tengok pogram yg bersiaran setiap isnin hingga khamis jam 12 thgahari tu, sy tak kenal lagi siapa itu kak sue dan lunatots sendiri. Saya hanya melihat dan mendengar ape yg disampaikan oleh kak sue ttg CD ni. mase tuh mestilah die hebat menyampaikan ttg cd keluarannya lunatot. Dengar punye dengar dan apabila die menunjukan demo memakaikan cd, sy terus tertarik dan berminat ingin mencuba. Sejak tu, saya trus surf ttg CD di internet selain surf ttg bfeeding. Wah, klu dulu sy taksub membaca forum dan info ttg bf, tp lepas tgok pogram sue tuh, trus sy berminat pula membuka forum ttg cd. Dan sy juga telah jumpa kedai shopping online lunatots dan diary luna sue. Diary sue nih byk info ttg BF dan CD.  Dan sejak tuh sy mendapat ilmu ttg cd dan kebaikan2x bercd ni tlh membuatkan sy berminat nak beli cd. 

Faktor utama yg membuatkan sy begitu tegar utk ber CD ni ialah kerana JIMAT. Saya teruja bile sue menerangkan ttg penjimatan yg kite perolehi bila memakaikan cd. Memandangkan sy fully bf anak, jd disitu sy dah jimat RM utk membeli FM pdsetiap bulan.  Dan kini sy juga telah sekali lagi save duit sy utk beli pampers pakai buang plak setelah mengenali CD..Alhamdulillah.. faktor kedua adalah utk keselsaan dan pencegahan ruam lampin anak sy. Walaupon anak sy belum pernah mengalaminye sejak lahir tp sebolehnye sy nak cube elakkan dr terkena maka bg sy CD adalah medium yg bagus utk itu. Dan skang ternyata smpai kini anak sy belum pernah lg kena rashes.alhamdulillah. Faktor ketiga pula adalah sy inginkan bumi ini tdk tercemar oleh pembuangan pampers pakai buang dimana baru sy tau yg pampers pakai buang tuh dpt dihapuskan hanya setelah 500 thn lamanye...huh...lama tuh...so, marilah kite sama2x cintai alam sekitar kite drpd pampers pakai buang nih...


Walaupon pd mulanya sy dpt tentangan dr kuarga mahupon emak dan hubby sy, tp lama2x dorang dpt jugak menerima kehendak sy nih..yelaaa..jimat dan nak sy pon selesa dan nampak cute jerk...


CD pertama yg saya beli adalah CD lunatots sendiri tp sy x beli dr sue. Sy beli CD lunatot tu dr kedai sarakids secara offline dikedai  sarakids cwangan jb memandangkan sy menetap di jb. Mase tuh Sarakids  tuh pon baru beberapa bulan beroperasi sbb kat jb x byk kedai mcm sarakids dan lunatots nih.CD pertama sy beli tu berwarna pink dan berharga RM46. Mase tuh hanya beli utk mencuba je. Nk tgok sesuai atau tdk dgn darwisya. Setelah memakaikan darwisya cd lunatot tuh,sy rase lg teruja. Tgok die pakai sweet dan comel sgt. Lagila ade kaler2x...sungguh menarik perhatian sy. sejak tu sy tanamkan niat utk terus menCDing kan darwisya sepenuhnye. Saya kumpul sikit demi sikit wang utk beli cd atleast 1 tiap bln. Tp x sempat kumpol wang pon, ku dah beli 4 cd lagi sekali arung...hehehe...punya excited utk memakaikan ank CD. Sebelum ni pon ku ade bukak entry ttg CD ni. Klu rajin, masuklah ke entry nih .
di bwh nih adalah koleksi CD yg darwisya ade takat ni 


ni CD lunatots yg pertama sekali ku beli bewarna pink

ni pula CD babyland yg kubeli dr mama Qis . Ni ku beli secara pakej. pakej 3 CD Berharga RM85  termasuk postpaid

ini pula kubeli 1 je dr kak syikin. Nak cube CD dr coolababy plak.
so total baru 5 pcs...igt target nk smpai 15 helai jadila..tuh yg nak grab dr kak sarah plak nih..nak dpt percuma plak...hehhe..

 
inilah pic my baby bam bam sy yg sedang ber CD..hehehe..
nama: nur darwisya damia bt roslan
umur: 3 months ++ old
tariklh lahir: 6/8/09



Image Hosted by ImageShack.us

1 comment:

Babycool Shoppe said...

salam fiza.

sy dh jejak dan baca entry diblog anda. tahniah kerana mencdkan darwisya. semogo terpilih :D

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin