My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Saturday, November 07, 2009

1ST TIME HUBBY TAU PASAL MY BLOG..HUHUHU!

ARGHHHHH.......Entry kali ni cam lawak pon ade gak...utk mommies2x sekalian, berapa ramai gaknye hubby yg tau psl blog korang ek?hehehhe..
Ke blog anda mnjadi rahsia anda seorg? atau hubby anda sendiri mempunyai blognye sendiri yg anda juga sama2x baca cerita dr blognye?

Mama Darwisya plak citenye camni...
Sejak ku start berblogging ni, hubby mmg tak pernah tau langsung yg ku ade blog(diary online).
mmg tak terfikir pon nak bgtau...lagipon klu die tau pon, ku malu banget nak bg die baca...luahan perasaan wehhh...malu lak nak bg die baca...
tp nak dijadikan cerita dlm beberapa hari lepas...sedang ku sibuk mengedit blog ku yg cantik ni, hubby plak yg sdg kendong darwisya menghampiriku...die trus duduk disebelahku yg tgh ngadap pc...
rupanye hubby nak sgt tau pebenda yg ku sibok godek pc selama ni?
die pelik ape yg kubuat setiaphari dgn komputer...heheheh...
dtg je hubby, ku terus tutup windows blogku sbb takut hubby baca...tahla nape tah ku mcm malu hubby baca blogku...
hubby pon perasan akn pbuatanku lalu die perli, dgn abg pon nak rahsia2x...x baik tau syg!
Ku pon citerlaa...yg itu adalah blog ku...saje citer psl kehidupan harianku...ku ckp, blog ni byk citer psl anak kite darwisya..die pon angguk n senyum...
pastu, bile die leka layan darwisya, ku pon edit balik blog tnpa perasan yg hubby pon dlm diam tgok ape yg kutulis...warghhhh....malu gile...dahla mase tuh tgh cite psl kesah dgn hubby satu hari tuh...hehehe..huby plak trus gelak xhengat punyer...
rupanye die gelakkan ku yg selama ni rupanye sibuk dok menulis diary...
katanye" sayang2x....smpai citer psl abg pon dimasukkannye dlm blog...gambo abg pon ade dlm blog?glemer laa abg..hehehe"
wahhhh...malunye ku jgn ckplaaa...pecah rahsia...last2x ku pon dah tak kose dah nak rahsia2x...ku bagi jerk hubby tgok blogku...
klu nak tau, hubbyku sebenarnyer tak penah kesah bab2x blog ni...die bukan suke menulis2x bagai nih...malas katanyer...pastu klu surf internet pon die suke masuk web beritaharian dgn masuk mirc, chatting dgn rakan lama dier...itupon klu die ade mase free laaa...

Nk dijadikan citer, semalam hubby bagi sms::
hubby:"syg, darwisya buat pe?"
aku:"dariwsya dah tido."
hubby:" aik, darwisya dah tido? klu gitu,  bolehlah syg tgok tv . main internet ke. Tgok2x blog ker...cube tgok blog syg, ade pape x? ---> ayat warna merah ni sebenarnyer ku mcm dah dpt agak..msti ade pape nih...
aku:"aik, tetibe je suh check blog plak , ni mesti ade pape nih...abg ade baca blog syg ke bang?Mana leh baca...tu diary sicret syg tau.heheheh"--->klu tak puas ati ni, dlm ati dok agak, mesti abg ade bace dan ade sesuatu yg ditulisnye/di comment ke.
hubby:"abg tak bace pon.pening pale nak baca panjang2x..tgok n belek-belek jap je."
aku:"Eh, bile abg belek-belek tu? xtau pon. Igt abg tak amik pusing sgt.Abg igt eh web address blog syg..Hm, tp klu abg nak baca, baca je la. syg byk cite psl ank kite darwisya.Syg nak jadikan blog tu kenangan buat darwisya mase kecik. Nnti dah beso, die leh baca.Bru die tau betapa syg sayang sgt kat die n abah die.hm"
hubby:"igtla, kdg2x abg mmg nmpak mcm tak ambik kesah, padahal abg lagi kesah.byk la..dlm hal lain pon ye gak."
aku:" oh yeke. oh, bru syg tau abg camana.maknanye dlm diam, abg alert jugakla psl family kite.bagusla camtu. atleast abg amik berat psl kami bdua.(yg lelain, xleh tulis kat sini ye..sicret)hehehe

Kesimpulannye baru kutahu yg hubby ku ade jugakla masuk dlm blog ku.walau just belek2x tp ade la ati jugak die nak jenguk. igt taknak amik kesah langsung. Drpada die tak tahu, die jadi tau akn kewujudan blog tu..heheh


Then...klu perasan, at the top of my blog ni, ku ade selitkan beberapa soalan kpd mommies2x utk dibuat research. Cube scroll up ke atas sekali..mesti jumpe soalan lazim tuh...heheheh.
Dan nak dijadikan crita lagi, tadi ku spt biase check email. Mmg hari2x check email sbb nk kemaskini email (yg xpakai, nak delete.byk sgt email spam..buat nyemak email je..)
sekali ku pasan email yg dihantar oleh hubby. Ku pon dgn excited bukak...sbb kat subject pon dan tulis tajuk"JAWAPAN DARI BLOGGERS (lan_skyline)‏"
mase ni dah dpt agak dah yg hubby ade jawab soalan research yg kubuat kat ini blog(sbb lan skyline tu mmg email hubby), sbb setiapkali ade mommy2x yg jawab soalan2x tersebut, ku akan terima email jawapan mereka dgn tajuk ini:
ku pon bukak emaildr hubby tu dgn pantas dan bace sambil terkekeh2x kudibuatnye bile tgok ape yg hubby tulis...dan inilah email yg hubby bagi tuh...

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab.. 
==>sy mukan mama..sayae papa..wakakakakkaak

 
Jika anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna? 
==> nak pam camne...>biasa awak la yg pam

 
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang? 
==>soh mak mertua je..wakakakakakak

 
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online? 
==>suka suki je

 
Name: lan_skyline@hotmail.com

Email Address: lan_skyline@yahoo.com

 
 
waakakkakaaka...gelak guling2x ku bile baca email dr hubby nih...pandai2x je die jawab soalan2x tu padahal hanya utk mommy2x blog jer..hehehhe...mmg tak kering gusi...sebenarnyer mase kutulis entry ni, hubby lom tau lg pasal benda nih...die bz nih...so, igt mlm nanti baru nak tanye die psl ni melalui sms...

buat hubby:ohhhh...patotlah abg beriya suh syg tgok blog ye semalam...rupanya ade udang di sebalik me...heheheh...
pandai abg kenakan syg ek...
alamak, lepas ni, takleh kutuk kutuk hubby tak tentu psl sbb hubby dah pandai skodeng blog dah...hehehhe..










Image Hosted by ImageShack.us

3 comments:

mama thieya said...

salam perkenalan...
kantoi ngan hubby.. saya oun pernah terkantoi gak.. last2 kene edit balik entry..

so skrg takleh kutuk2 hubby..

Mama Darwisya said...

hye mama thieya...salam perkenalan jugak yerk...thanx for wrote the comment
oh...hubby awk pon dah tau gak ke awk ade blog?hehhe..
sy mulanye tak prnh ter pk nak gtau hubby psl blog ni tp xsngka plak die yg nak amik tau...die pelik ape yg sy buat selama ni kat komputer...so, die pon curi2x tgok..dan skang die dah tau la kewujudan blog nih...dan x sangka hubby sy dlm diam curi masuk blog sy utk baca ape yg sy tulis..heheh...mmg lepas ni takleh kutuk2x cik somi lagi dah...tp nasib baik sy lom kutuk die lg sepanjang berblogging kat sini...klu tdk kantoi...haahahahah..

Anonymous said...

Hi all. How are you?

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin