My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Tuesday, October 06, 2009

DARWISYA DAH USIA GENAP 2 BULAN HARI INI

ALHAMDULILLAH hari ni bersamaan dgn 6/10/09 genaplah darwisya berusia 2 bulan. ini bermakna sudah hampir 2 bulan juga mama menyusukan darwisya dgn susu bdn mama sepenuhnye..target ku hendak bf my princess adalah sampai 2 thn..insyaAllah..target utk jangka pendek mama hope dapt exclusive bf darwisya sampai 6 bulan, then baru perkenalkan weaning diet..tgok camner...hope mama diberi kesempatan itu...skang pon bile tgok stok EBM tersnyum je manjang...rase lega je bile nak tinggalkan die nanti setelah mama naik kije mggu depan. alhamdulillah darwisya mama ni jenis yg boleh minum susu dr botol...nasib baik anak mama tak buat hal...senang dah hati..di bwh nih adalah photo2x darwisya berusia 2 bulan..
dah besar anak mama...
darwisya dah boleh:-
-senyum,sengih
-gelak x hengat donia bile di agah tp blum dgr bunyi gelak lagik...tp kite tau die mmg gelak giler
-dah pandai membebell-masalahnye tah hape yg die bebelkan pon xtau ler..hehehe..byk mulut anak mama nih...nak2x kalau die sesorg....bising tol mulut die uh ah..uh ah jerk keje dier...kdg2x mc nak bercakap dgn kite pon ade
-si ank dara nih soka berbogel gamaknyer...klu ku bukak baju die,drp nak nangis terus xjadik nangis especially time nak mandilaa..tp bile dah nak start pakai baju je..mula die merengek..sah mmg suke bogel dak tecik nih...aduyaiii!!!
-die nih jenis soka dikendong..manja la teramat..klu xde org dokong dan layan die...sure die nangis tahap xhengat donia
-dah kenal /bau mama dier...bile nampak mama die yg besar ni, mulalah die merengek nak dikendong oleh mama die
-mcm nak mengereng tp xleh lagik..mcm jerk...heheh
-weight die last checkup 3mggu lepas 4.7kg...skang nih xtau la baper...nampaknye dah semakin bam bam./.aiyaaa!!!
nnti update lagik ek..jom tgok gambo anak dara bambam mama nih..

posing ngan mama plak laaa..kat bilik mama dan abah




iskkk...kugeram dgn anakku ini...rase mau ditobit-tobit je...dak bam bam yg kuat membebel!




posing dgn romper kaler oren yg mama beli mase pregnantkan darwisya..masih kuingat lagik




sayang tak titon lagi ker?




anak mama yg soka gelak x hengat! dah laaa pagar gigi xder..hehehe



e'eh...mama, mama tayang gambo saya kat mana nih? nanti saya pk jap!




anak manja yg shomellll banget!!!




inilah anak dara yg soka bugel...ngalahkan laki..heheh..errr...mase nih darwisya pakai pampers disposable lagi laaa!!!

 
darwisya bersama moyangnyer(atok sebelah ayahku) sian maktokk sakit..dah lama die terlantar camtuh..maktok disahkan stroke..very serious stroke tp alhamdulillah kesihatan maktok makin pulih..dah mula berselera..alhamdulillah..




shiyum maktok ckit sayang...muah !! sayang moyang shayer!

SEKIAN DARI ANAKKU DARWISYA UTK SEMUA.NANTI WISYA POSING MANYAK2X LAGI YER..TATA






Image Hosted by ImageShack.us

2 comments:

Ina Hashim said...

salam...
selamat breastfeed darwisya ye..akak ada lagi 1 bulan je nak khatam BF 2 tahun ^_^

kalo nak beli CD lunatots,leh gak order ngan akak

Mama Darwisya said...

wah...lagi 1 bulan ker?tahniah kak ina...tahniah...boleh jadi role model utk sy nih...hehehh...ok...nanti sy jenguk blog akak utk tgok cd tu yerk

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin