My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Saturday, January 30, 2010

MY NEW BREASTPUMP

sEMALAM brg yg ku order dah smpai....dah lama rasenye saat ni dinantikan..akhirnye dpt juga kumilikinye...ape benda tu?
 
2 hari lepas dpt msg dr tokey kedai ni, ngatakan parcel ku dah dipos...dan die ckp, esok smpaila(semalam)..kat tmpt kije dah rase cam xsbr je nak balik umah cecepat..sbb mmg tau parcel ku ini dah smpai...kat umah dah pesan hubby n emak awal2x jgn dibuka dulu..kang abis sumer terabur..emak tu dahlah pantang ade surat or parcel utk ku, trus dibukanye tanpa keizinanku....

 
haaaaa..inilah parcel yg dinanti2x kan sejak 2 mggu lepas lagi...actually ku dah lama tinginkan ini breastpump sbb nak buat as a back up in case s3 ku rosak or antar service....then bole gak buat bawak gi mana2x ..tak payahlah ku hangkut s3 ku yg bulky tu...bile fulus masuk, ku trus contact milaida.blogspot,antara penjual breastpump yg agak terkenal di blog selain dr ajasu(www.mybreastpumpshop.blogspot.com)...tp ku xdpt contact ajasu plak..maybe die bz kot..
ku cuba la contact milaida utk dptkan bp medela harmony ni..sekali die ckp stok blum hader..klu dah ader, die contact aku..oleh sbb ku dah tak tau kat mana lagi nak dptkan breastpump kat tmpt lain,maka ku pon setiala menggu jawapan dr milaida a.k.a amyshazz/aisyah...tunggu punye tunggu dah seminggu berlalu..tak jugak die contact aku...rase panas gak sbb mmg urgent nak kan pump ni..then lepas 2 mggu berlalu still xde stok jugak, ku pon dah mula fedup...ku google...type je medela harmony..decide nak beli kat kedai lain...tp still prefer online sbb ku tak pernah tau katmana ade jual medela harmony kat shopping complex ni..yg kupenah nmpak cume avent je..tp avent mahal dan ape yg mebuatkan ku soka pada medela harmony ni sbbkan 2 phase expression nye..cukup mengkagumkanku...lagi pula tak byk pasrt nak kena bukak bile nak basuh..n smooth je bile pakai...
google punye google...akhirnye terjumpa satu blog  yg dimiliki oleh mama_lin ..ku tak teragak2x utk terus contact mama lin utk tanye kan medela harmony..
kebetulan die ckp ade tinggal satu je lagi..fewwwww...lega jgn ckplaaa...rase berakhir trus beban penantian..ceh wahhh..
alhamdulillah..dgn harge rm199 plus postage rm8...mnjadikan total rm207, ku berjaya juga memiliki medela harmony manual pump kesayangan..alhamdulillah..

 
dalam kotak diatas, terdpt benda2x ni...tgok jela ye ape yg ade..malas nak type satu2xxx..]

 
haaa..inilah medela harmony kuuu...dr side tepi

 
tadi try pam pakai medela ahrmony dptla 3 ozz..mgkin bru permulaan kot..tp puias atilaaaa dgn 2 phase expression nnye..amazing laaa...xde la lenguh sgt tgn pakai pump manual ni...syok...so, esok boleh la antar spectra 3 ku itwe gi service kat kedai sarakids cawangan jb...pastu nak borong baby food warmer n blender..darwisya kan dah nak start makan bulan depan..huhuh'

dah lama sebenarnye order crochet hat ni dr akidsbabycollection 
reganye satu rm35...kubeli 2 pcs...pestime tgok hat ni ati dah terpikat..nampak cute sgt...ku klu utk darwisya, smua sanggup...actually dah order sejak 2 mggu lepas tp just booking dulu..stoknye lom smpai..so, semalam bru ade stok...alhamulilah smpaila juaaa akhirnye..terus peragakan kat darwisya
 
so cute anak mama..hehehe

 
alahai anak dara ni...cam pandai je bergaya ngan hat baru..ehheh
  
ini yg warna oren plak...

 
darwisya skang dah makin pandai posing..asalkan mamanye nak snap gambo die jerk, die tersengih2x cam tetau org nak amik gambo die..agaknye mamanye ni asyikkkkkkkkkkk sgt dok amik gambo die ..smpai dah jadik cam cameraman, itu yg anaknye pon smpai jadi camtu..ehehhe

 
semalam balik kije, mama terpandang gown ni..rase sesuai klu ajak darwisya gi bercuti kat pantai...mmg dah plan ngan hubby nak gi bercuti tp xtau lagi bile n dimana..insyaallah raya cina nnti kot...

 
ni nak citer ni...semalam gak cd hadiah lucky draw dr kak nik medai  smpai..thn lepas ku ade masuk satu lucky draw medaistore anjran kak nik hazifah..alhamdulilah tak sangka mama darwisya terpilih antara yg bertuah...lama gak nak tggu hadiah nis mpai sebenanrye..adalah dlm sebulan..ehhehe..maybe kak nik bz kot...tp puas ati sgt sbb dpt cd velcro...yelaa..atleast ade gak cd velcro utk daewisya..selam ni asyik pakai cd button je..rupanye lagi best pakai yg velcro punye....igt nak borong velcro plak la lepas ni..ehhehe...mama darwisya weh..sedar la skit diri tu! duit dah mcm air kuar..heheh
anyway thnx utk kak nik atas hadiah best ni..menjadikan koleksi cd darwisya dah ade 11 keping..alhamdulilah...harus ke ku cukupkan 20 keping?huhu

 
  
terus try kasi darwisya pakai..tak teragak2x mama darwisya ni..
nmpak lebih kemas la pakai velcro..nak basuh pon xde masalah sebenanrye

 
last but not least...mama lin yg kubeli breastpump tu hadiahkan ku buku ni...sebenarnye ku dah ade dah buku ni..beli mase berpantang aritu tp ok la tu..boleh hadiahkan utk adik iparku yg baru bersalin aritu..thanx ye mama lin..



Image Hosted by ImageShack.us

3 comments:

nikhazifah said...

cantik darwsya pakai CD. sory sangat2 lambat pos, awal2 tahun ni bz ngan sekolah. jangan marah ye..

Mama Darwisya said...

kak nik...its ok its orait..patotnye sy yg bterima kasih pd kak nik atas hadiah xabutan bertuah tu...kerana kak nik, sy menang..thanx again..sy fhm kak nik bz..lagi la awl thn ni..anyway..salam perkenalan yer...take care

puan punyer said...

fiza, beli medela yer. camner bleh terjebak beli bp lagi nih hehehe. eh, ok tak pam tu

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin