My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Tuesday, January 26, 2010

JUSCO LAGI

x taula kenapa sejak dua menjak ni asyik naaaa nak ke jusco...dah x igt tmpat lain lagi dah...rasenye dlm bulan ni dah beberapa kali gi jusco..hehehh...maybe sbb jusco banyak pilihan barangan bayi kot...mmg byk pon...byk kedai aksesori bayi...kedai jual barangan avent pon ade..klu tmpt lain, susah nak dpt...itu yg membuatkan ku soka gi ke jusco kot..cume jusco mahal sket ek ..hehhe..harusku buat kad member jusco ni..lom ade lagi...
so, sabtu dan ahad lepas masih aktiviti shoppingku..tak taulaaa kenapa sejak dua menjak ni duit cam airrrrrrrrr jerk,.....niat nak bershopping semakin menular dlm diri in...tp semuanya utk my baby..my baby n my baby darwisya damia....brg mama adala 2 3 kerat jerk..itupon klu igt nak beli..

hari ahad lepas paling byk brg darwisya ku soping kan...antaranye;

playgym darwisya.....sebenarnye dah lama niat nak beli tp takde fulus lagik...sekarang fulus dah mariii..barulah berpeluang..mama tak kaya wahai anakku..reganye pon leh tahan...rm64.90..itu tak termasuk die nye doll yg mama gantung kat tgh2x tu..itu rega lain..tp ala kadar jee..yg murah2x jerk laaa mama mampu


uiiiiiiiiiiii...darwisya soka btul dpt main playgym yg mama belikan tu....trus diam setahun..hehehhe..leka die dpt main playgym tu sbb biaselaaa baby kan suka main2x barang2x yg tergantung2x...cam cat pon hader mama tgok anak mama ni...mama hope darwisya suke...

then, mama belikan aksesori darwisya...dan juga sedikit barang mainan...memandangkan darwisya pon dah makin membersar dan cerdik...mama tau darwisya mesti sukakan permainan..

tah hape nama benda alah ni..tp yg pastinye bile ditarik tali yg wane putih kat bwh tu, ianye akan mengeluarkan bunyian2x...lagu2x baby laaaa....darwisya termangu je bile pestime dengo benda alah ni..ehhehe

mama belikan scarf baru darwisya...murah jerk..comel n cantik...


bile pakaikan darwisya scarf ni, mama rase muka anak mama ni cam muka baby korea pon hader...maklumla mama kan antu drama korea..heheheh cute nye darwisya pakai scarf ni..!!!!
 

mama juga belikan gown pink ni utk darwisya melaram..heheheh gown ni mama beli kat tesco..saja singgah tesco sbb sebenarnye dah lama mama ternampak gown cute ni kat tesco tp dlm ati tunggu gaji la baru nak beli...tp kebetulan hari ahad lepas, mama antar darwisya gi photo shoot gambo studio darwisya...so, mama nak abadikan gown ni dlm photo studio tu...so, sebelum gi jusco, kami pergi ke photo studio milik CAFE STUDIO WEI JING di johor jaya....anyway mama puas ati sgt dgn photo shoot tu..insyaallah mggu depan siaplaaa...tp mama amik pakej yg murah2 jerk...saje wat kenangan utk di frame kan kat umahhh...nnti dah siap, mama tepekkan kat sini yerk..last minit photo shoot tu sebenarnyer..x plan pon...try searching kat internet baby photo studio kat jb, last2x dpt yg kat johor jaya nyer...jadilaaaaaaaaaaaaa


pastu mama belikan darwisya tilam comel ni utk diletakan dlm stroller in case kami bawak darwisya kuar jalan2x guna strollerr...sbb stroller tu cam keras jerk..so, bile ade tilam kecil ni, darwisya akan rase selesa..


 
haaa..kelmarin mama ade ckp ade belikan car seat utk darwisya kan...alhamdulillah tercapai hajat mama nak belikan car seat die...dah try dah mase gi jusco hari ahad lepas tu...darwisya nampak selesa duk dlm tu..memula mmg die menangis skit sbb maybe tak biase...lama2x die ok plak...
tp yang tak kelakarnye tiapkali die diletakkan dlm tu, mesti die tertidoooo..xsmpai bape minit letak, die tertido ...sedap btoll..mgkin sbb duk dlm keta tu mcm terbuai2xx..itu yg die rase sleepy n trus tido..nak gi jusco die tido..nak balik dr jusco pon die tido..heheh


last2x lepas smpai je umah...mama hangkut sekali car seat tu masuk ke dalam sbb taknak ganggu die tido..hahhahaha..comelnye dieeeeeeeee dok dlm ni..
 

okeyy..ini plak gambo darwisya duduk dlm pouch sling baru mama..hehhe...best rupanya bwk darwisya dlm pouch ni..tak rase lenguh sikitpon...darwisya pon sukee...



mase ni kat tesco tebrau



 
suke anak mama dok dalam pouch ni
xpayah bawak stroller lagik...lagipon good for bonding!


hehehhe..mase ni lepas je  beli scarf cute ni,trus peragakan kat darwisyaaa...xsabo2x mama ni kan...cam baby korea laaa...so cutie
tp mama tak try lagi nursing cover..nenanti mama tunjuk yerk..

mama nak citer...oleh sbb susu badan mama makin kurang, maka mama pon telah mengorder beberapa breastmilk booster dr kak addinnisa(anakkuwira.blogspot) secara online...kak anne ni sebenarnye ahli produk shaklee..dah lama tau psl produk die tp baru skang dpt beli ..saje nak cube..mama beli yg trial pack punye dulu...nnti klu serasi..baru decide yg mana nak continue...rega rm80..



baru 2 hari lepas smpai...



dalam ni ade 4 paket trial pack vitamin antaranye alfalfa(utk pengeluaran susu badan), vitalea(zate besi yg mengandungi 12 vitamin 7 galian yg diperlukan oleh tubuh bdn), B complex(utk urat saraf) dan vitamin c (bertindak sebagai antioksidan dan pembentukan kolagen)
so, baru satu hari try...kite tgok hasilnye yerk..menurut kata kak addinnisa ni, 4 vitamin ni bagus utk mammi yg menyusukan badan...especially alfalfa...klu nak order, boleh tel die di no nie yer-->0128535689
stok sentiase available...


tp utk susu badan, mama prefer yg ni..alfalfa
(sumber mikro nutrient yg paling kaya-membuatkan sistem berjlan lancar.sebagai milk booster bg ibu yg menyusukan anak...raja segala tumbuhan

ok..last but not least..mama nak syer brg2x mama plak...saje nak happy kan diri ,xnak igt stress di tmpt kijee..huhu


ni je brg yg mama mampu beli..


mase tgh jalan2x ke jusco, mama ternampak baju ni.. bile mama mendekatinye, trus ati terpikat dan duit pon terhuluq pade cashierr..rezki ko la kedai baju..ehheheh


suke sgt glass ni..mama beli utk letak kat pantry tmpt kije mama..hehe
sume ckp lawooo..pastu tanye sape punye niii...takkan mama nak jwb mama punye..malu..ehehhe..




Image Hosted by ImageShack.us

5 comments:

puan punyer said...

huhu sekarang mama wisya betul2 shopping neh... memang terapi shopping ni kan kan.. best sangat

Mama Darwisya said...

puan punyer...hahahahha...xtaula kenapa sakit menyoping dh menular dlm diri ni...fulus tgh masyukla katakan..hehehe...puan punye xbwk baby gi shopping ke? awk ade pesbook x?

puan punyer said...

hehe ada add lah. tgk kt side bar blog ku itu. errr...... biler nk soping ngan daku lak? hehehe wetbag homemade hehe.

Mama Darwisya said...

liza....bru igt balik nama mu ini..hehheh...ohhh..ku dah add pesbuk mu...lepas ni kite chit chat kat pesbuk juge yer..thanx for following my blog...suke tgpk keletah sarah mu itew...die dah 4 bln kan

Mama Darwisya said...

pesbuk ku hafizah hanapi ye

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin