My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Monday, January 11, 2010

MAJLIS PERTUNANGAN ABANG LONG KU

Klu entry sebelom ni ku hader citer borong brg perhiasan hantaran rite? So, sebenarnye tu adalah persiapan utk majlis pertunangan abg longku mohd faiezal dgn tunangnye nur Azizah.
Alhamdulillah...selelsai sudah majlis tu sebentar tadi yg brtempat di parit baring  batu pahat johor...pestime dgr ini tmpat...xgune nye owang jhr!heheh
tarikh pertunangan dorang sgt cantik..10/01/10

heheheh...nice kan..pandai dorang choose tarikh...ini adalah antara cup cake hantaran dr pihak pempuan...nntikan pic yg seterusnye k

so, dlm pukul 12 tenghari tadi,kami sekuarga dgn lebih kurang 5 bijik keta...tak ramai sedara yg polo sbb ramai yg ade hal...tp total sedara tadi yg dpt hadir adalaaaa dlm 20 lebih..itu pon dah memadai...
semuanye dah berjalan dgn lancar...along dah selamat ditunangkan dgn pilihan hatinye sendiri...dorang ni bertemu mase belaja kelas alquran sesam...berkat perhubungan dorang dipertmukan di majlis mulia tu..



inilah along dan tunangnye
(Mohd Faiezal & Nur Azizah)
tak boleh lupe incident pic ni tadi...lepas je ku snap ini gambo, ade laaa salah sorg makcik yg belah pempuan menegur...tak elok/tak bole pasangan tunang bergambo berdua melainkan ade saudara lain bergambo..uhuks...terbatok2x kudengar...gambo dah berjaya disnap...tp ade plak sore2x org yg mcm tu...die ckp, ikut adat2x org dulu..tak elok...ontah laaa...eden pon tak tau laaa kbenarannye...tp ramai gak yg ckp,,asalkan tak berpelukan...bole je..lagipon cube tgok bebetol pic kat atas ni, along n tunangnye bergambo pon takdela rapat sgt..malah ade gap lagi yg boleh membolosi ...cuma badan mama darwisya je yg tak dpt membolosi itu gap..hahahah


cite pasal anak dara ni wajib ade kat stiap entry..ehhhe..mase ni tgh bersantai lagik sementara tunggu sedara mara lain dtg utk saing jalan..ini baju,nenek sedara cik tipah belikan kat spore,...said tenkiu nenek!



sempat gak snap gambo darwisya ngan paksu azhar n cik izzebelle die..



mama TATAP posing ngan wisya..hahahah
errr...pic yg kat tongah2x tu cam gedix semacam je ek...ehhhh...anak die yg lebih gedix eh...ehhehe



wokey!..mase utk bertolak....anak mama mase ni baru pas nanges...panas gak nye...ni sementara tggu sedara lain gi solat kat masjid singgahan di parit baring, batu pahat..



sampai2x jerk trus paklong yg berbaju merah tu memulakan majlis..antra butir nye "nak ikat idup ke mati?" hahaha



inilah bakal my SIL nur azizah. Umurnye tua setahun dariku iaitu 30thn...muda setahun dr abang longku..cantik arrr tuhh..aku still leh panggei die akak kan sbb umr ku baru 21 29thn.bess nye ade kakak ~org jakun tak penah ade kakak..maklomla only ladies in siblings..hehee


acara menyarungkan cincin oleh bakal mak mertua kepada bakal menantunye...gigil2 tgn org tua tu...mcm baru pestime jerk ...padahal dah ade 2 pengalaman b4 this..ehhehe..emak2x!! cik pojiah ni tatap dgn pangai gabra die


time to berposinggggg tak hengat
dr kiri, cik badariah(my aunty) ,pengantin,emak n darwisya n tuan punye blog..tuan punye blog baju bolat2x tak hengat ko!ehhehe



just our family...welcome to our family sis!



dr kiri~kak narimah(jiran),kak jilah n afiq(cousin),panten,tuan nye blog n dak teciknye, emak




tak abis2x lagi...



makan time!! ini menu yg ku amik...sedap....sebijik mcm emak mertuaku pernah masak..rupanye mmg antara masakan pebret org jawa(my hubby jawa ma) wah...2 org menantu antu mak org jawa hek!
antara menu, nasi poteh,lemak nangka, ayam goreng,ayam masak lemak,sayur kacang panjang n carrot, daging masak rendang kicap,sayur tempe,tauhu campo masak kicap(hahahha...tak reti nak ckp menu ni) ,buah tembikai merah n kuning n kuih muih n agar2x...sambal belacan tak ketinggalan..peberet org jawa tu....bak kata my MIL..ehhehe



darwisya yg dah keletihan....mase ni die baru lepas ngamuk tak hengat sbb puting die ilang...lepas nyusu die mmg kna isap puting...klu tak, melalak jerk...uiksss..anak mama dah jadi gian pacifier ke?huhuuh
tumpang bilik org ni mase nak breastfeedkan die..




along berposing lepas makan ngan bakal kuarga baru die...yg tgh2x tu ngan bakal FIL die
e'eh...pak napi (my ayah) pon ader interprem? ehhehe



tuan punye blog pon takmo miss berposing ngan bakal SIL..



ha yg ni gambo last minit b4 balik..hehehhe...ni emak punye psl la ni dok sebok nak bergambo lagik..

lets see dorang nye barang hantaran


.
hantaran dari pihak lelaki...sebahagian ku yg decorated n sebahagian lagi jiranku kaka kamariah yg buat sbb mama darwisya takde time..








ini jer antara brg yg sempat kubuat...yg lelain emak yg suh jiran buatkan...die tu mmg kreatif gile...cup cake pon die pandai buat.
so, utk puan punyer/sarah, inilah hasil decoration sy yg awk nak tgok kan sgt tu kan? hehehe..tak cantek ek? ini je yg sempat buat...



inilah antara cup cake yg die buat...amik kelas cup cake sehari byr rm160 tuuuuu...mmg rajin menghias segala benda jiranku yg seorang ni...lagi satu sal die ni...die sokaaaaaaaaaaaaa sgt ngan darwisya...kata emak, tiap ptg die dtg umah semata2x nak tgok wisya..ehheheh..anak mama kan bam bam...sape tak shuker..heheh..pasan la plak mama darwisya ni yerk!



oke...ini plak barang2x hantaran dr pihak pempuan..thanx kak azizah!

lastly...
Selamat bertunang utk Along dan kak nur azizah..smoga berkekalan ke jinjang pelamin..insyaAllah
10/01/10 menyaksikan keabadian kasih u all! chewah!










Image Hosted by ImageShack.us

3 comments:

puan punyer said...

huhu jadilah siapkan satu poon.. paham tu.. ku ini tak tau lah camner nak siapkan hantaran adikku semoga dapat siapkan huhu

Mama Darwisya said...

puan punyer...
adk mu nak kawen ke? bile? buat katne?hhehehe...sibuk la ek..
mu yg buatkan brg hntaran utk die ke? nnti dah siap tepek gambo yerk

puan punyer said...

haah insyaAllah kalau siap nnt kutepek. dier kawin bln 3 jadi lambatlah lg hehehe

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin