My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Monday, January 04, 2010

BORONG BRG PERHIASAN UTK HANTARAN ABG

Tanggal 10hb january ni akan diadakan majlis peertunangan abang aku yg sulong. Adik2x sume dah selamat mendirikan masjid, tinggal abg long je yg masih belum...bile die menyatakan ahsratnye nak bertunang dgn pilihan hatinye , kami skuarga sikit sebanyak rase lega yg amat sgt...
so, abg long ku telah serahkan bulat2x kepada ku dan emak utk menyediakan brg hantaran utk pihak perempuan. Kata along, 7 berbalas 9 dulang...belah lelaki 7 dulang dan belah pempuan 9 dulang. So, hari ni along akan hantar brgx pihak pempuan spt kain ela baju kurung,sejadah dan telekung..yg lelain tu adalah makanan spt kek dan buah.
Bila along ckp je suh kami berdua buatkan brg hantaran die, ku trus rase etruja sgt...teruja nak hias brg hantaran...tetiba memory mase ku kahwin dulu dtg balik kat ingatan ni..huhu...dedulu ku yg buat sendiri brg2x hantaran amse majlis ku . Tp tak smua laa...ade beberapa brg yg ku tempah kat kedai jerk...
dah lama rasenya tak hias brg hantaran..ehhehe..cam la kat umah ni slalu ade org kawen...!

So, semalam along bg duit...ku dan emak kuar trus gi borong brg2x utk hiasan brg hantaran...
dekat jerk tmpatnye...nama kedai tu "Kahwin"(wedding accesories centre) besar kedai die...dr umahku hanya 5 minit perjalanan...
tp yg hampehnye, baru hari ni ku tahu akan kewujudan kedai kahwin ni kat situ...hampeh kan...jgn gelakkan sy pulak yerk..heheheh
dah lama duk kat tmn tu, baru kini ku tahu keujudan die...emakku laaa yg bgtau...emak pon abru tahu beberapa buln lepas mase jiran kami nak kawen, emak ade ikut dorang borong brg kawen kat situ...klu tak, emak pon tak tau...rupanye sbb kedai tu tersorok skit...itu yg tak perasan...klu ku tahu kat situ ade kedai kahwin, mase aku kawin dulu pegi je kat situ...dekat je ngan umah...sayang btol!!! lagipon kedai tu ebsar dan rasenye hampir smua brg yg dikehendaki ade kat situ...nnti kutunjuk gambo

dlm pukul 3 ptg, kusiapkan darwisya utk gi kedai kahwin tu...darwisya dr pagi tak mandi..ehhehe.lepas dimandikan tetiba je die nangis tak hengat..mood die pon cam tak baik skit aritu



ku senang je, klu die nangis, sombat je ngan tahu sumbat pacifier
trus senyap!klu tak,susah nak pakaikan die baju...bile nangis tak reti dok diam!



 
dah siap dah anak dara ni...eceh!!! tah hape gaya la anak mama ni buat! arini pakai baju eskimo..errr...baju ni uncle ajib n aunty ida die belikan amse lepas bersalin aritu...masih muat lagik
 
mmg sungguh acara wajib la posing b4 gi jenjalan skangni..huhuhu
mase ni die etrsengih gumbira sbb nenek die tgh usik die...sengaja suh nenek usik die sbb nak snap gambo die tgh gelak..heheh...perasan tak baju tu ade telinga kat cap baju tu..baju bear ni



nilah kedai kahwin yg terbesar di tmn perling...tp tuan punye blog baru tahu ade kedai ni..huhu






dah sedap2x posing amik gambo, baru pasan yg kat luar ade papan amaran "no camera"..adik aku si azhar yg perasan papan amaran tu...ku dah malu dah amse tu...saje ckp dgn emak, ala, yg tak boleh camera sbb ade gambo camera kat ppn tanda amaran tu! kite pakai hp! wakakakaka..saje nak cover line

yg kat bwh ni adalah ebberapa brg hiasan hantaran yg kami borong...nnti lepas nid ah leh buat skit2x..lagi berapa hari je ni!



berbagai jenis ribbons n manik utk hiasan dulang gabus
tema warna brown n orange



bekas potpuori..mmg nak 3 je , nnti nak lekatkan kat gabus jerk...sekali dgn cincin tunang. harga sebijik rm3.50



gam pistol yg wajib ade ni..actually pistol gam tu adalah milik ku sendiri...guna amse majlis perkahwinan ku dulu... dah turun temurun pistol ni digunakan sejak ku kawin smpaila ke adik2x aku...skang abg long plak gubna .tak sia2x belikan?jarum peniti tu utk buat hiasan utksejadah dan telekung nnti.



dulang gabus ..nnti dah siap,ku tepek hasilnye kat sini ek



dulang gabus tadi akan dihias guna kain perca ni...huh....tah bile nak mule kan skill ni?hahah'



ni mase darwisya ngan atok n nenek nak gi umah paklong ku utk menjempot mereka jadi wakil pertunangan  abg ku nnti...emak saje nak ajak die ikot tp ku tinggal kat umah..malas nak hikot...lega rase darwisya emak bawak...leh tgok raja lawak 4 tanpa gangguan malam tadi..ehhehe..dasat nye mama!!!








Image Hosted by ImageShack.us

2 comments:

puan punyer said...

sila tepek hasilnya.. sebab ku sukeee buat hantaran.....

Mama Darwisya said...

sarah...esok adalah hari terakhir ku hendak ebrhempas pulas menyiapkan itu decoration...tunggu naaa hasilnye... tak cantik, jgn kutuk..hehhe

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin