My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Sunday, January 31, 2010

Happy cloth diapering giveaway





Syarat2 penyertaan:

1. Terbuka kepada semua mommy bloggers (mereka yg ada blog) dan berminat dgn cloth diapers.

2. Terbahagi kepada 2 kategori, iaitu;

Kategori A: utk mereka yg belum atau baru aje berjinak-jinak dgn cloth diapers
Kategori B: sudah menggunakan cloth diapers (mmg dah berCD la katakan) ~sy kategory ni kots

Cara-caranya...

Jadi FOLLOWER di blog ini (dgn segala hormatnya)... dan ADD blog ini dlm bloglist anda. ~DONE

- Buat satu entry tentang giveaway ini, dengan tajuk entry Happy cloth diapering giveaway. Jadikan sticky mode sehingga 31 Januari 2010. ~DONE
- Copy banner di atas dan letak dlm entry dan di sidebar blog anda (serta link-kan ke entry ini). ~DONE

Utk kategori A: 
Ceritakan secara ringkas kenapa anda berminat dgn cloth diaper (sbb comel ke, sbb jimat ke... atau sebab apa-apalah). Kalau nak letak gambar baby pun boleh jugak (nyatakan nama n umur baby).

Utk kategori B:  sy kategory ni ~~DONE OREDI
Ceritakan pengalaman anda berCD (secara ringkas je) dan kenapa anda memilih utk menggunakan cloth diaper, serta uploadkan sekeping gambar anak anda memakai cloth diaper. Jgn lupa nyatakan nama n umur baby. Gambar anak anda itu nanti mungkin akan jadi model CD di blog ini...

di bwh ni gambo anak sy yg hendak dipertaruhkan:


nama: nur darwisya damia bt roslan
umur: 5 bulan lebih
tarikh lahir: 6/8/09


Sejarah berCDing anak sy ni bermula selepas sy menonton pogram WANITA HARI INI (WHI) yg mana mase tu kak SUE lunatots /diyaluna  telah dijemput oleh warga kerja WHI utk menjayakan satu sesi temu bual bertajuk lampin kain moden klu tak silap sy. Mase tuh saya baru beberapa hari bersalin dan dlm pantang. So, mmg rancangan WHI adalah pogram utama sy selama berpantang. Mase sy tengok pogram yg bersiaran setiap isnin hingga khamis jam 12 thgahari tu, sy tak kenal lagi siapa itu kak sue dan lunatots sendiri. Saya hanya melihat dan mendengar ape yg disampaikan oleh kak sue ttg CD ni. mase tuh mestilah die hebat menyampaikan ttg cd keluarannya lunatot. Dengar punye dengar dan apabila die menunjukan demo memakaikan cd, sy terus tertarik dan berminat ingin mencuba. Sejak tu, saya trus surf ttg CD di internet selain surf ttg bfeeding. Wah, klu dulu sy taksub membaca forum dan info ttg bf, tp lepas tgok pogram sue tuh, trus sy berminat pula membuka forum ttg cd. Dan sy juga telah jumpa kedai shopping online lunatots dan diary luna sue. Diary sue nih byk info ttg BF dan CD.  Dan sejak tuh sy mendapat ilmu ttg cd dan kebaikan2x bercd ni tlh membuatkan sy berminat nak beli cd. 

Faktor utama yg membuatkan sy begitu tegar utk ber CD ni ialah kerana JIMAT. Saya teruja bile sue menerangkan ttg penjimatan yg kite perolehi bila memakaikan cd. Memandangkan sy fully bf anak, jd disitu sy dah jimat RM utk membeli FM pdsetiap bulan.  Dan kini sy juga telah sekali lagi save duit sy utk beli pampers pakai buang plak setelah mengenali CD..Alhamdulillah.. faktor kedua adalah utk keselsaan dan pencegahan ruam lampin anak sy. Walaupon anak sy belum pernah mengalaminye sejak lahir tp sebolehnye sy nak cube elakkan dr terkena maka bg sy CD adalah medium yg bagus utk itu. Dan skang ternyata smpai kini anak sy belum pernah lg kena rashes.alhamdulillah. Faktor ketiga pula adalah sy inginkan bumi ini tdk tercemar oleh pembuangan pampers pakai buang dimana baru sy tau yg pampers pakai buang tuh dpt dihapuskan hanya setelah 500 thn lamanye...huh...lama tuh...so, marilah kite sama2x cintai alam sekitar kite drpd pampers pakai buang nih...


Walaupon pd mulanya sy dpt tentangan dr kuarga mahupon emak dan hubby sy, tp lama2x dorang dpt jugak menerima kehendak sy nih..yelaaa..jimat dan nak sy pon selesa dan nampak cute jerk...


CD pertama yg saya beli adalah CD lunatots sendiri tp sy x beli dr sue. Sy beli CD lunatot tu dr kedai sarakids secara offline dikedai  sarakids cwangan jb memandangkan sy menetap di jb. Mase tuh Sarakids  tuh pon baru beberapa bulan beroperasi sbb kat jb x byk kedai mcm sarakids dan lunatots nih.CD pertama sy beli tu berwarna pink dan berharga RM46. Mase tuh hanya beli utk mencuba je. Nk tgok sesuai atau tdk dgn darwisya. Setelah memakaikan darwisya cd lunatot tuh,sy rase lg teruja. Tgok die pakai sweet dan comel sgt. Lagila ade kaler2x...sungguh menarik perhatian sy. sejak tu sy tanamkan niat utk terus menCDing kan darwisya sepenuhnye. Saya kumpul sikit demi sikit wang utk beli cd atleast 1 tiap bln. Tp x sempat kumpol wang pon, ku dah beli 4 cd lagi sekali arung...hehehe...punya excited utk memakaikan ank CD. Sebelum ni pon ku ade bukak entry ttg CD ni. Klu rajin, masuklah ke entry nih .
di bwh nih adalah koleksi CD yg darwisya ade takat ni :

ni CD lunatots yg pertama sekali ku beli bewarna pink



ini pula CD babyland yg kubeli dr mama Qis . Ni ku beli secara pakej. pakej 3 CD Berharga RM85  termasuk postpaid



ini pula kubeli 1 je dr kak syikin. Nak cube CD dr coolababy plak.
so total baru 5 pcs...igt target nk smpai 15 helai jadila..tuh yg nak grab dr happy cloth diapering plak nih..nak dpt percuma plak...hehhe..




Pemenang akan dipilih secara rawak (serawak2nya dan sejujur2nya).... mungkin akan gunakan random.org (tgk la nanti)...

Hadiahnya:

Tentulah cloth diaper, satu CD utk seorg pemenang bagi setiap kategori (boleh pilih nak CD mana yg ada dlm stok saya).

Tarikh tutup giveaway ini adalah pada 31 Januari 2010 dan saya akan umumkan pemenangnya selepas tarikh itu (insya-Allah).

Oh ya, sebagai penghargaan kepada semua peserta, anda boleh beli CD yg ada di sini dgn harga yg istimewa (seperti di bawah ini), sebaik sahaja "penyertaan anda diterima"...

Coolababy pocket button - RM27 (buy 2 at RM26/pc, 4 and above at RM25/pc)
Coolababy pocket velcro - RM29 (buy 2 at RM28/pc, 4 and above at RM27/pc)
Coolababy AIO - RM28 (buy 4 and above at RM27/pc)
Babyland printed - RM28 (buy 2 at RM27/pc)
Rainbow BB - RM28 (buy 3 and above at RM27/pc)
SANGAT-SANGAT MURAH BERBANDING HARGA PASARAN...

(Tawaran sah sehingga 31 Januari 2010 dan bergantung pada stock availability juga yer....)


best kan? leh beli CD murah lagik!


klu berminat,masuk ke sini 




Image Hosted by ImageShack.us

3 comments:

kaklong nuzula said...

Salam. Seronok dpt jumpa ibu yg berCD n BF... Thanx sbb join. Mana tahu ada rezeki baby darwisya... penyertaan diterima. Good luck!

kaklong nuzula said...

Oh ya, sy link ke blog saya yer, dekat CD moms tu..

Mama Darwisya said...

kak long..thanx sbb sudi trima penyertaan sy...salam perkwnalan dr sy..lepas ni bole kite share cite ttg cd yerk

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin