My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Tuesday, January 05, 2010

EBM DAN TEMPAT MENGEPAM DI KIJE~

Lama tak hapdet cite pasal ebm n all about bf laaa...maybe bz sgt skang ni...lagipon dah lama tak topup celcom broadband(ku pakai topup nye jerk)...
malas nak topup sbb skang dah byk online kat tmpt kije jerk..sesekali ngabihkan duit company....hehehe
lagipon kat umah dah susah nak online sbb darwisya kuat meragam..smpai xde mase mama die nak mentenet..mmg dasar kaki tenet!huhu
nak cite pasal tmpt mengepam di tmpt kije n hasil perahan utk todayssss...

klu nak tau, ini la tmpt mengepamku di tmpt kije...ini sebenarnye merupakan 1 bilik kecil ...bilik ni tmpt buat EEG...bg patient yg ade sawan ke, pening2x lalat ke, so, eeg akan dibuat keatas mereka...aku pon pandai buat benda ni tp bile staff eeg ni coti je aku yg buat...kire aku just staff back up je laaa...yg sebenarnye bilik ni bersebelahan dgn scope room(tmpt ku bertuga)...maybe disebbkan bersebelahan, maka ku kena la belajar buat eeg ni...in case staff nye cuti..sbb staff yg buat eeg ni cume ade sorang je
so, mesti kowang terbayangkan...mcm mana plak aku nak ngepam klu cam gini rupanye bilik tu...actually bilik ni jarang digunakan...patient yg nak buat eeg pon tak banyak...dlm 1 hari cume ade 3-4 org jerk..sumtimes langsung xde...mmg tak byk..itu yg ku amik kesempatan utk buat tmpt ku bukak ladang ternakan...hehehe bak kata member ku yg buat eeg ni laaa...smpai dorang gelar bilik ladang ternakan utk perahan susu...weee..weee..smpai ade yg panggil ku moo moo..hampeh!
tp dorang tak kesah nye aku guna bilik ni sbb sentiasa unavailable..hhaha



ha...inila rupanye setelah puan hafizah mendecoratekan nye jadik tmpt mengepam..ahhaha..sonang je...selsa pon selesa...kat depan komputer tu ade satu stool..so, ku duduk kat situlah sambil ngepam..



ha..yg ni lagi jelas!



ini hasil perahan pagi tadi iaitu sesi pertama jam 8pgi...tetiba je dpt banyak ni...5 oz..selalu biasanya dpt 3-4 oz jerk..seronok sgt..



ini plak hasil perahan kedua jam 1.30tengahari ..dpt 3.5 oz..kire dpt lebih 05 oz..sbb biase standard dpt 3 oz jerk..hmmm...
 



yg nilah yg paling kesian..baru jap tadi perah sesi ketiga jam 4.30 ptg...dpt 2 0z jerk..tak tau nape...tak pernah lak sesi ketiga mengepam dpt byk ni..tp apepon alhamdulillah...dpt jugaklah bawak balik hasil perahan seperti dibwh ni..



total hasil perahan hari ni yg dpt bawak balik ialah 10.5 oz..tak byk tp syukur masih ade susu yg keluar dr tubuh ni utk anak eksayangan..klu tak ckup, ku topupkan je dgn stok freezer balik kang...stok freezer pon dah ciput dah..huhuhu..

nape la mama darwisya masih malas lagi nak bangun malam? cakap3x...!!!
arghhhh...tlg sy puan punyer!..hehe 





Image Hosted by ImageShack.us

3 comments:

puan punyer said...

wah.. hasil yang dikira memberangsangkan. pasti cukup untuk Wisya... caiyok2 bangun mlm.. sekarang sarah 3-4 kali bangun mlm huhu.. caiyokkkkk terus gigih mama darwisya.... nnt ku tepek gamba mengepam mlm untuk penguat semangat.. huhu caiyokk

Mama Darwisya said...

puan punyer...
nama sarah ek?hehehhe// klu x, tak semendang pangil puan punyer..hehhehe..
awkkkkkkkkkk...kenapa sy masih malas bangun mengepam malammmmmmmmmmmmmmmmm? tel me y? tolong sayaaaaaaaaaa....yaallal malasnye...adekah sbb sy malas nak pakai pam electrik? klu pam manual senang skit..leh pam dimana2x..hmmm..adakah mama darwisya perlu beli pam manual lepas ni? tolong sy sarah

puan punyer said...

nama ku Liza, sarah itu nama anak daraku huhu.. ku ada manual juga tapi ku suka elektrik lebih efektif. oo satu tips ; bleh beli adapter utk pam dlm keta... still bleh pam di mana2.

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin