My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Wednesday, February 24, 2010

DARWISYA DAN FIRST SOLID FOOD

 
mama belikan bekas set ni utk travel or gi klinik

 
bekas ni plak utk darwisya makan kat umah...

 
utk permulaan ni,mama cube bg darwisya nestum rice n soya dr nestle...so far darwisya suke..tak plak menolak...lepas abis nestum ni ,baru mama nak start homemade porridge+puri utk darwisya..ni gara2x malas la nih..isk..
 
 
darwisya mamam nestum mase 1st day mama perkenalkan solid food..mcm dah biase makan je lagaknye..huhu..sekali disuap, beso die bukak mulut nak ngap..kdg2x blom sempat sudu disuakan kat mulut, die dah terjuih2x bibir minta disuap..isk anak mama yg kuat makan ni...


lepas mamam, mama or nenek bg minum susu..pastu mandi n tido..so, buat mse ni, darwisya kami beri makan hanya sekali sehari ahaja sbb nak maintainkan berat die dulu..die makin bam bam wehhh. susu tetap bg 3 jam sekali atleast sbyk 4 oz setiap sesion....then.kenapa kami bg sekali je makan sehari sbb satu xnak bg perot die terpanjat kot...slow motionlaaaa kata orggg..
dun worry wisya...lepas ni mama akan gigih buatkan darwisya porridge homemade ye syg
 
darwisya yg happy lepas diberi makan..

 
darwisya first solid food in 6 months old... mama sangat excited darwisya dah boleh makan...hmm..yummy3x!
apepon ku tgh dok servey resepi bubur baby..pastu nak borong bahan2x then start buat..insyaallah..yg penting carik ilmu dulu...sambil curik resepi kat blog org..

 
abah suke darwisya dah boleh mamam

 
mama pon excited darwisya dah boleh mamam...sygggggggggg anak mama!



Image Hosted by ImageShack.us

2 comments:

puan punyer said...

waa dah start solid yer.. sarah bulan depanlah kot baru cukup 6 bulan

Mama Darwisya said...

alhamdulilah..darwisya dah 6 bulan pd 6hb aritu..ku ng nestum je fulu..lpas ni bole la kite share menu ek...

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin