My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Monday, March 08, 2010

PERCUTIAN KE MELAKA PART 2

Sambung celita gi bercuti ke melaka pd 27hb february lepas yerk..
layan gambo je laaa..penatla nak bcerita,..hehehe
apepon kami happy n enjoy disana..masalah2x kecik tu biasela kan..mana ade manusia yg xdak masalahkan..
yg pnting kami nak tenangkan hati dan hapy..overall kami byk gi kat tmpt2x bersjarah je..insyaallah next time nak gi beach plak ke..hhuhu
 
kami bergambo di dlm istana melaka..byk patong2x wajah kesultanan melayu melaka.mcm seram pon ade tgok patung2x tu..hehhe

 
ehhehe...sebelum masuk istana, darwisya meragam lak nk susu...so, rehat kejap bg darwisya susu..tp background nye cam cntik je..

 
sekitar dalam istana melaka..byk bahan besejarah
ni pon dalam istana melaka

 
kemudian kami melawat ke muzium melaka..masuk free jerk..byk khazanah melaka lama mcm usratus salihin,keris dan sebagainye

mr abah pon berposing dgn darwisya dlm muzium melaka

 
lepas tu, bergambo kat a famosa sbb iany bersebelahan je ngan muzium melaka..ni pak beca  pemandu pelancong kami yg tlg snapkan picca

 
kami bergambo di tmpt berdekatan ngan cendol sbb nak makan cendol melaka..tak tahan haus dan panas

 
kami makan cendol, darwisya lak minum susu..adil la tu..hehe


 
pastu kami singgah utk makan tengahari..makan nasi berlauk bias jek.

 
beli belah sekejap kat melaka ..mama beli hat dgn spek itam..cuaca panaslaa, abah pon beli topi koboi.. pastu mama sorang2x perasan posing ala-ala cute gitu..ahaks..kes mama tgh xde keje


 
yg tak tahannye, dak tecik ni pon taknak kalah nak berposing cam mama..huhuh


 
pastu kami balik ke hotel utk berehat sebentar...mandi tiido dan sbagainye..darwisya pon sempat la mama bg makan nestum..aksi darwisya bersantai2x di hotel johan melaka'

 
pastu sambung perjalanan..kmi masuk ke kapal portugis nan besar dan gagah.ini gambar di dalam kapal tu

 
dan lagi kat kapal besoo punyee..

 
lepas dah naik kapal, masuk tldm muzium plak..bayar rm2,boleh masuk 3 tmpt..kapal portugis,muzium tldm n satu lagimuzium kapal..errrr....x igt ape nama die

 
bergambo dgn helikopter gergasi dlm muzium tudm...beso sgt helikopter tu..

 
lagi bergambo di sekitar melaka

 

  
then kami naik bot yg melalui sungai melaka..byr rm10 klu xsilap..best..pusing 2 round ..mase ni dah nak maghrib dah


 
sebelah malam nye plak kami beli belah di plaza pahlawan..makan mac d kat sebelah nye..kat sinila kami belikan darwsya patong elmo..kegemaran darwisya
ok..kite tggu melaka part 3 plak ye..the last part..hehhe


Image Hosted by ImageShack.us

2 comments:

puan punyer said...

nak itut2 beshnyaa.....

Mama Darwisya said...

liza...nak itut apenye? dah pegi dah pownnnnn..ahhaha

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin