My Family Puzzle

ANDA PENGUNJUNG YANG KE

JIKA ANDA ADALAH PENGUNJUNG YANG KE 19,281, SILA EMAIL KE fizza_81@hotmail.com beserta bukti no pengunjung anda. Hadiah misteri menanti!!

I LOVE BREASTFEEDING

I LOVE BREASTFEEDING

Wednesday, July 07, 2010

NUR DARWISYA DAMIA GENAP 11 BULAN HARI INI

myspace glitter graphics
Glitter Graphics


Semalam bersamaan dgn 6/7/2010 genap usia Nu Darwisya Damia 11 bulan..wow!!! cam tak percaya anak mama dah nak menginjak ke angka 1 tahun.....1 month more to go..huhu..
Alhamdulillah pejam celik pejam celik,darwisya dah hampir setahun..dah nak besar dah anak mama ni....semakin sronok melayan keletah darwisya even somtimes amat memenatkan nak layan kerenah darwisya sbb darwisya so aggresive's girl...tak mcm sepupu die yg sorang tu..darwisya so hyperactive..smpai mama tak tau dah nak buat camana...neway..mama sedih sbb semalam darwisya start kena flu balik...lately ni darwisya mudah diserang flu..die tak demam tp flu...cian anak mama...so,malam tadi, awal2x lagi mama dah bg syrup pcm n ubat flu...nasib baik masih ade stok lagi...hmm..mama rase nak bawa darwisya gi jmpe doctor la..boleh tambah stok ubat demam n flu lgi...hmm.jom kite layan gambo darwisya sepanjang usia 11 bulan ni::-

 Darwisya piccas sepanjang usia 11 bulan..

 yg ni plak gambo2x yg paling latest diambil baru2x ni...suke tgok gambo die pakai flower headband yg warna merah beso tu..hheheh..kata atok cam sabung ayam jantan...huhu..actually itu adalahsebahagian drp  aksesori besday bash darwisya for next month..insyaAllah klu takde aral melintang...btolla..mcm nak akwenkan anak bile kenangkan preparationnye..padahal buat kecik2x jerk..huhu
perkembangan darwisya takat ni :
  • Darwisya dah pandai merangkak menggunakan lututnya...kalu dulu pandai mengengsot je...
  • pandai selak album..heheh..
  • very hyperactive..suke memanjat sejak nak dpt kaki ni..
  • dah pandai bertatih bile diajak tatih (berjalan sambil dipimpin kedua tgnnye)
  • dah betul2x faham yg mama nak gi 'work'-bile mama bersiap nak gi kije or memana,die dah mule mencebik/menangis nak ikut...so skang ni klu kuar kena sesenyap je..takut die nangis...sbb mama tak sampai ati nak tgok die nangis..nnt ade kang mama angkut die bawak gi kije
  • dah pandai duduk sepenuhnye tanpa bantuan 
  • gigi je tak tumbuh2x lagi..huhu
  • dah makin active bercakap dlm bahse sepanyol die..mama tak faham syg!
  • sebelom tido waktu malam, mesti nak ajak mama and abah main2x dulu kat ats katil...rutin die skang ni...pastu kena layan die membebel ngan bahse sepanyol die tu...then lama2x lepas dah penat membebel,baru die zZZZZzzzzzz....hehehe..anak mama notty!
  • makin rapat ngan abah sbb sejak nenek sakit aritu..3 ari abah jaga darwisya..mama xdpt cuti..thank u so much abang sbb sudi jaga anak kite dgn baik!
  • Darwisya dah pandai menyakat budak2x...ade satu hari tu makcik sepupu die yg baru tadika tu dtg, die gigit budak tu smpai budak tu trus takut ngan die..waakakkaakka...anak mama mmg pembuli! heheh
  • Darwisya suke buat memek muka notty die skang ni...smpai mama n abah tak tahan nak ketawa je..heheh
  • semakin kuat menyusu dan mamam!!
  • makin suke menarik barang2 yg ade kat depan mata die..
  • dah pandai mengamuk bile dimarah...pastu die nangis sekuat ati die..anak mama pemberontak..huhu darwisya garang tau!
  • suke sgt bile bawak gi playground(abah suke layan die kat playground)..sbb kat tmn banyak budak2x..die nmpak suke sgt kat budak2x... menyengih je die bile tgok budak2x bermain
 Mama suke pics ni sbb pics ni menunjukkan darwisya dah mula nak dpt kaki tp masih belom boleh berjalan sepenuhnye laa..die cume dah pandai nak memanjat dan boleh berdiri dikaki sendiri dgn bantuan pemegangan...darwisya suke panjat kat atas meja..tgokla gambo2x kat atas ni..dah nampak jelas budak tecit ni jenis hyperactive..hehheh...
Darwisya so cute in her new korea'sheadband...mama beli online semata2x nak bg darwisya pakai...puas mama cari akhirnye jumpe juga headband korea ni...the baby really looks so cute wearing it...;)
tp itu[pon makan mase yg lama nak suh die dok diam pakai headband tu sbb darwisya tak soka pakai headband/hat kat atas kpala die.die soka tarik2x....mama die pakse pakai sbb nak nampak santek..heheh
 Darwisya with her mom in 11 months of age..
 Darwisya with her busu Azhar..wisya cayang busu!
 Darwisya wiht her atok Napi
!! wisya cayang atok!


Dan gambo kat bawah ni..yg paling special darwisya with her sweet aunty (mama's bff) Cik Ani ..baru je kenal ngan cik ani 2 mggu lepas...;) sbb cik ani belajar jauh kat sabah sana..




Image Hosted by ImageShack.us

4 comments:

Zakilah said...

ala tomei2..nak ty beli kat mana topi lawo2..tambah2 yang ada bunga tu?kalu dah tak pakai leh la jual kat saya..nak beli baru tak mampu..huhu....

Mama Darwisya said...

kilah..thanx...kilah boleh beli online..byk ade jual...actually kat jusco pon ade klu pandai cari...tp klu awk nak beli online..nnt sy boleh bg webpage die ek...kilah anak dah bape thn?

sekamar rindu said...

salam..

singgah malam sambil follow ur blog..**

Mama Darwisya a.k.a Fiza Qadida said...

hye sekamar rindu..actually ini blog lama mama qadida
blog baru saya di sini www.diarimamaqadida.blogspot.com
can follow my new blog oke..tq so much...follow ur blog as well

MY RESEARCH

SILA ISIKAN SOALAN DI BWH YE MOMMIES SEMUA! TINGGALKAN NAMA DAN EMAIL. NAK BUAT RESEARCH.tq

Adakah anda seorang yg bergelar mama? jika ya...adakah anda seorang yang fully breastfeed anak anda atau anda memberi minum susu formula? sila jawab..
Jia anda pengepam tegar(expressing breastmilk), pam jenis apa yg anda guna?
Adakah anda pakaikan Cloth Diaper(CD/Cding) kepada anak anda? Ada berapa keping CD yg anda ada skang?
Adakah anda suka bershopping online?Produk apa biasanya anda beli secara online?
Name:
Email Address:

create form

I made this widget at MyFlashFetish.com.

KELUARGA KU

Blog Widget by LinkWithin